Παρέμβαση του Αλέξη Χαρίτση για τη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 09:56 Παρέμβαση του Αλέξη Χαρίτση για τη ΛΑΡΚΟ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για συνάντηση.

Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς στον πρωθυπουργό:

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο μοναδικός παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παγκοσμίως, η ΛΑΡΚΟ, ευρισκόμενη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, υποχρεώθηκε σε παύση της λειτουργίας της με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρά την νομοθετική πρόβλεψη συνέχισης της λειτουργίας έως τη μεταβίβαση σε ιδιώτη επενδυτή.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας καταγγέλθηκαν και μετατράπηκαν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο συνέχισης της λειτουργίας της βιομηχανίας και της δυνατότητας διαπραγμάτευσης για επαναπρόσληψη από τον ιδιώτη επενδυτή, βλέπουν τώρα τις όποιες ελπίδες τους να εξανεμίζονται αφού σε λίγες μέρες (12 Μαϊου) θα βρεθούν σε ειδικά προγράμματα της ΔΥΠΑ, οι μεγαλύτεροι μεταβατικά έως τη συνταξιόδοτηση και όσοι δεν βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, μεταβατικά για 2 έτη προκειμένου να αναζητήσουν νέα εργασία.

Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με όχημα την ειδική διαχείριση και με όρους παντελώς ασύμφορους για το Δημόσιο είναι η μία προβληματική πλευρά της υπόθεσης της ΛΑΡΚΟ.

Η άλλη, εξίσου μείζονος σημασίας, προβληματική πλευρά αφορά τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καιρό τώρα σε καθεστώς ομηρίας και βλέπουν τις λιγοστές ελπίδες τους να εξανεμίζονται αγωνιώντας για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Τα παιδιά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είτε μαθητές που βρίσκονται λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με κάποια από αυτά να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε φοιτητές που προετοιμάζονται για τη θερινή εξεταστική περίοδο, ζουν τις μέρες αυτές των διακοπών του Πάσχα με την αγωνία της επόμενης μέρας που θα σημαίνει εγκατάλειψη της εστίας τους και του τόπου τους, οικονομικά προβλήματα ή ανεργία για τους γονείς τους, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής σας και των επιλογών της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με τη σκέψη στις οικογένειες των εργαζομένων, σας καλώ να ανταποκριθείτε άμεσα και έγκαιρα στο αίτημα που έχουν υποβάλει τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για συνάντηση μαζί σας.

Με τις ευχές μου για Καλό Πάσχα,

Αλέξης Χαρίτσης
Πρόεδρος Κ.Ο ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση