Το καλύτερο αύριο είναι στο χέρι σου (του Γιάννη Οικονόμου)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 09:47 Το καλύτερο αύριο είναι στο χέρι σου (του Γιάννη Οικονόμου)

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Οικονόμου στο LamiaReport.

Η Νέα Δημοκρατία, στις 21 Μαΐου έφερε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που αποτυπώνει εμφατικά από τη μια την επιβράβευση της διακυβέρνησής μας το διάστημα 2019-2023 και από την άλλη την έγκριση του σχεδίου μας για το διάστημα 2023-2027.

Ενός σχεδίου για να αλλάξουμε επίπεδο, αποκαθιστώντας πλήρως τα όσα θυσιάσαμε στο διάστημα 2010-2019 εξαιτίας της μνημονιακής κρίσης. Το σχέδιό μας είναι, στην Ελλάδα του 2027, οι μισθοί να είναι αυξημένοι σε ποσοστό 25% κατά μέσο όρο, με άμεση αντανάκλαση στην ποιότητα ζωής. Οι συντάξεις να έχουν επίσης αυξηθεί, δημιουργώντας συνθήκες αξιοπρεπέστατης διαβίωσης. Οι φόροι να έχουν μειωθεί κι άλλο. Η ανεργία να είναι μονοψήφια. Η δημόσια υγεία, σε επίπεδο υποδομών και προσωπικού, να έχει αλλάξει πρόσωπο. Οι επενδύσεις κι ο τουρισμός να εισφέρουν πολύ περισσότερο πλούτο για όλους. Οι κρατικές υποδομές να είναι αναβαθμισμένες, λειτουργικά και σε ασφάλεια. Με πράσινες πολιτικές να έχουμε φτηνή ενέργεια για όλους και καθαρότερο περιβάλλον. Να έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει ένα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα χαλύβδωσης της εθνικής άμυνας. Να έχουμε εκσυγχρονίσει και στελεχώσει επαρκώς τα σώματα ασφαλείας. Να έχουμε καλύτερα και περισσότερα σχολεία, καλύτερα και πλήρως διεθνοποιημένα πανεπιστήμια.

Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, για να γίνει πράξη η ισχυρή βούληση που εκφράσατε στις 21 Μαΐου, προϋποτίθεται μια αυτοδύναμη και δυνατή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που ο καταστροφικός εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας επέτρεψε την πρώτη Κυριακή, θα το καταφέρουμε στις 25 Ιουνίου: μία ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Το διακύβευμα είναι μείζον και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε μια Βουλή με κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις. Μια Βουλή στην οποία δεν θα αποτυπώνεται σε έδρες η βούληση του εκλογικού σώματος να κυβερνήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τη χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μια στιγμή, μάλιστα, που η Τουρκία, με ισχυρά αναβαπτισμένο τον Ερντογάν, απλώνει και πάλι την μεγαλοϊδεατική νέο-οθωμανική ατζέντα της. Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και εμπνευσμένη ηγεσία, η οποία να βάζει δυνατά αναχώματα.

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό με γνώση, πείρα, αυξημένες ικανότητες και διεθνές κύρος, ο οποίος θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια και θα μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα διεθνή ζητήματα: εθνικά, γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, τεχνολογικά και οικολογικά. Και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας πολιτικός διεθνούς εμβέλειας, εφάμιλλος σε κύρος με τους ηγέτες των ισχυρότατων κρατών που συνδιαμορφώνουν το αύριο του πλανήτη. Ένας ηγέτης που αναβάθμισε την εκπροσώπηση της Πατρίδας μας, με άμεσο οικονομικό και γεωστρατηγικό όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές και η υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας έχει όμως και τοπική στόχευση. Παρότι η Νέα Δημοκρατία αύξησε, έναντι του 2019, το ποσοστό της στη Φθιώτιδα, εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή, έναντι τεσσάρων την προηγούμενη τετραετία.  Σε μια στιγμή που άλλοι νομοί ενισχύουν την εκπροσώπησή τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Φθιώτιδα δεν πρέπει να  μείνει πίσω. Η Φθιώτιδα, αν αδυνατίσει η φωνή της στην επόμενη Κυβέρνηση, θα κινδυνεύσει να κάνει αρκετά βήματα πίσω, πράγμα που επιβάλλεται να αποφύγουμε.

Στις 25 Ιουνίου επιβεβαιώνουμε δυναμικά ότι θέλουμε ισχυρή Φθιώτιδα στο επόμενο Κοινοβούλιο και ισχυρή Νέα Δημοκρατία για να πάει μπροστά η χώρα μας. Στις 25 Ιουνίου πάμε όλοι στις κάλπες και ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη.

 
Γιάννης Οικονόμου
Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Φθιώτιδα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση