«Στις 8 Οκτωβρίου… έχεις τουλάχιστον 10 λόγους να ψηφίσεις Ειρήνη Σόλια!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 15:53 «Στις 8 Οκτωβρίου… έχεις τουλάχιστον 10 λόγους να ψηφίσεις Ειρήνη Σόλια!»

Η Ειρήνη Σόλια είναι γνωστή για τη δύναμη του λόγου της, την αγάπη για τους μαθητές και την εκπαίδευση, η φιλόλογος - γλωσσολόγος είναι άφθαρτη πολιτικά και όπως είχαμε επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν αποτελεί ένα «δυνατό χαρτί» στο Συνδυασμό του Πανουργιά Παπαϊωάννου,  για όλα αυτά μίλησε στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, αφού πρώτα μας έδωσε 10 λόγους για τους οποίους οι δημότες πρέπει να την επιλέξουν.

1. Σεβασμός στον τόπο μας

2. Προσφορά στον συνάνθρωπο

3. Εθελοντική δράση



4. Αγάπη για τους μαθητές και τους νέους μας



5. Δυναμική παρουσία στον πολιτισμό



6. Θεμέλιος λίθος στην εκπαίδευση



7. Εντιμότητα



8. Υπευθυνότητα



9. Εργατικότητα

10. Με όραμα για τη Λαμία που μας αξίζει !!!

Συνέντευξη:

LR: Ποια είναι η Ειρήνη Σόλια;

ΑΠ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας μου αγρότης στο χωριό Κόμμα Λαμίας και η μητέρα μου, δημόσιος υπάλληλος. Πέτυχα στη Φιλοσοφική Σχολή τους Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκα στον τομέα της γλωσσολογίας στον οποίο και συνεχίζω ακόμη και σήμερα μεταπτυχιακές σπουδές. Η αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα με οδήγησε στη δημιουργία του δικού μου Φροντιστηρίου, το οποίο λειτουργώ με συνέπεια εδώ και 27 χρόνια στην πόλη μας, τη Λαμία. Είμαι παντρεμένη με τον μαιευτήρα γυναικολόγο Νίκο Βλάσση, με τον οποίο αποκτήσαμε δυο παιδιά, τη Νορέλα  που πέτυχε στην Ιατρική Σχόλη Αλεξανδρούπολης και του Φώτη, μαθητή Λυκείου.

LR: Πως πρόεκυψε η συμμετοχή σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό στο Πανουργιά Παπαϊωάννου;

ΑΠ: Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μου έγιναν προτάσεις για να συμμετέχω σε εκλογές – δημοτικές και περιφερειακές όμως οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου αυτή τη φορά μετατράπηκε σε παρότρυνση να αποτελέσω τη φωνή τους στο Δήμο. Γι αυτό αποδέχθηκα τη πρόταση του Πανουργιά Παπαϊωάννου στον οποίο είδα ένα άτομο με όραμα για τη Λαμία, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα χωρίς πολλά λόγια αλλά με έργα.  Η στασιμότητα που διαπιστώνω τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας με έκανε να πάρω τη γενναία απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά για να συμβάλω – στο μέτρο των δυνατοτήτων μου βάσει της γνώσης και της εμπειρίας μου.

LR: Πως θα είναι αύριο η Λαμία; Σε ποιους τομείς μπορείς να προσφέρεις;

ΑΠ: Δεν μου αρέσουν οι μεγαλόστομες δηλώσεις και οι ανεδαφικές υποσχέσεις. Oφείλω όμως να μιλήσω ειλικρινά η Λαμία χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς ζωής. Ο δήμος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα των οποίων η δημιουργική «εκμετάλλευση» θα επιφέρει γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η ποιότητα ζωής στην πόλη μας, οι θέσεις εργασίας, η φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο πολιτισμός, η οικονομία αυτού του τόπου απαιτούν καινοτόμες ιδέες, σύνταξη προγράμματος δράσης, συλλογικότητα κι όχι εφησυχασμό κι έργα εντυπωσιασμού παραμονές των εκλογών. Η δημοτική αρχή πρέπει να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις της εποχής και να συμπορεύεται με αυτές. Ακόμη καλύτερα ο Δήμος μας να εγκαινιάζει εξελίξεις κι όχι να είναι ουραγός. Δεν είναι εύκολο. Ούτε όμως και ακατόρθωτο. Οι άνθρωποι της Λαμίας , όλοι εμείς , ο καθένας με τις δυνάμεις του μπορεί να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της πόλης μας. Απαιτούνται βήματα σταθερά, στοχευμένες δράσεις, διαφανείς διαδικασίες και πάνω απ’ όλα ομαδικότητα και συλλογικότητα ώστε όλοι μαζί προσφέροντας καθένας στον τομέα του, με στόχο το κοινό καλό, να βάλουμε μπροστά «τη μηχανή του Δήμου».

LR: Είστε μία γλωσσολόγος - φιλόλογος με μεγάλη και επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της εκπαίδευσης. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

ΑΠ: Η Λαμία με εμπιστεύτηκε όταν πολύ νέα ακόμη δημιούργησα το «Ειδικό Φροντιστήριο Στην Ελληνική Γλώσσα». Η Λαμία με στήριξε επαγγελματικά και καταξιώθηκα στον χώρο των Φροντιστηρίων. Στη Λαμία δραστηριοποιείται ο σύζυγός μου, Νίκος Βλάσσης, γυναικολόγος γράφοντας τη δική του σημαντική πορεία, βασιζόμενος στην εμπιστοσύνη των Λαμιωτών. Επομένως, νιώθω ηθικό χρέος να διαθέσω ειλικρινά κι έντιμα τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω την πόλη που με στηρίζει και με εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Βιώνω καθημερινά τον αγώνα των παιδιών να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο, καμαρώνω για τους επιστήμονες που υπήρξαν μαθητές μου και θλίβομαι όταν οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να σταδιοδρομήσουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και όχι στη Λαμία… γιατί η Λαμία σήμερα βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας μόνο γεωγραφικά κι όχι αναπτυξιακά – οικονομικά – κοινωνικά – πολιτιστικά.         

LR: Τι να περιμένουν οι πολίτες από εσάς;

ΑΠ: Για εμάς δεν υπάρχουν έργα λιγότερο ή περισσότερο  σημαντικά. Για μας το πρόβλημα του κάθε δημότη μας είναι ζήτημα προς άμεση επίλυση. Γι αυτό και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σε πολλά επίπεδα, ταυτόχρονα. Αν οι πολίτες της Λαμίας μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης – εμείς από την επόμενη μέρα θα σηκώσουμε τα μανίκια , θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε ειλικρινά, έντιμα όλοι μαζί να πάμε το Δήμο Ψηλά !

Θέλουμε και μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα δεκαετιών !

Θέλουμε «να σκοράρουμε» σε όλους τους τομείς της  καθημερινότητας των πολιτών!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση