Λαμία: «Να μην ξαναπαίξουν τη χώρα στα ζάρια» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 08:45 Λαμία: «Να μην ξαναπαίξουν τη χώρα στα ζάρια» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα άσκησε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς την «πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η δημοκρατική Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά».

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είπε στους πολίτες τα περισσότερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ από πρωθυπουργό», και πως «υποσχέθηκε τέλος στη λιτότητα και την χειροτερεύει δραματικά».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «έφερε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο», μίλησε για «χτύπημα της διαπλοκής και την παράγει σε πολλαπλάσιο βαθμό», για μείωση της φορολογίας και «την αυξάνει στον απόλυτο βαθμό» και στήριξη της μεσαίας τάξης και «την δολοφονεί οικονομικά με επιστέγασμα το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου».

«Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που διχάζει τους Έλληνες με ψεύτικα και τεχνητά διλήμματα που μοιράζει απλόχερα μόνο τα ψέματά του», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι τον τελευταίο καιρό παριστάνει τον αγωνιστή ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή. «Είναι το φθηνό καταφύγιό του από την τραγική αποτυχία του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας», σχολίασε και υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα που περνά εμπεδώνεται η πεποίθηση μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Δείτε το βίντεο:

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το πρόβλημα έχει γίνει τεράστιο και πως αντίστοιχα «τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης». Αν και ανέφερε πως «δεν το προκάλεσε», σημείωσε ότι «το επέτεινε», καθώς «υποτίμησε το μέγεθος του», άνοιξε την Αμυγδαλέζα και έστειλε το μήνυμα ότι «ο εύκολος τρόπος είναι να περάσουν μέσα από την Ελλάδα». Είναι συνολική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα χαρακτήρισε άθλιο και απαράδεκτο το δίλημμα: Ανθρωπισμός η ακροδεξιά; «Είναι ανθρωπισμός η Ειδομένη; Σε συνθήκες φαβέλας;» διερωτήθηκε και τόνισε ότι «το κράτος είναι απόν».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στις Θερμοπύλες, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, σημείωσε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση είναι απούσα, δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός, καμία συνεννόηση και σήμερα ακόμα η κυβέρνηση διστάζει να μιλήσει ανοικτά για διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και ο κ. Τσιπρας διστάζει να μιλήσει για κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα».

Τόνισε ακόμη ότι «η ανθρωπιά τους ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την ανυπαρξία κράτους και κυβέρνησης».

Να μην ξαναπαίξουν τη χώρα στα ζάρια

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έκανε λόγο για «απόλυτη στασιμότητα και τέλμα» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι βλέπει «το ίδιο έργο να ξαναπαίζεται, την ίδια δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση που μας οδηγεί σε χειρότερη θέση». «Να μην επαναλάβουν το περσινό θέατρο, να μην ξαναπαίξουν την τύχη της Ελλάδας στα ζαριά» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αυτοκριτική αλλά μήνυμα αισιοδοξίας

«Η ΝΔ έχει ένα ιστορικό βάρος ενός κόμματος και μιας παράταξης με 42 χρόνια ιστορία, είναι η μόνη που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία» είπε στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν λέω ότι δεν κάναμε λάθη. Ήμουν και είμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μας πολιτικού κόμματος» συνέχισε για να προσθέσει ότι: «Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανά αυτά τα λάθη».

«Κάναμε όμως λάθη στην εφαρμογή πολιτικών, δεν κάναμε λάθος στην κατεύθυνση. Δεν γυρίσαμε τη χώρα πίσω. Δεν θέσαμε σε κίνδυνο τη διεθνή θέση της!», είπε ακόμη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξυγίανσης της ΝΔ.

«Δεν θα αργήσει η ώρα που θα κληθεί η ΝΔ να αναλάβει τις τύχες του τόπου και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λαμία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση