Judo στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 15:36 Judo στη Λαμία!

Γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη τζούντο; Ξέρεις ότι υπάρχει Σχολή στη Λαμία, που διδάσκει αποκλειστικά Judo;

Ακούγοντας τη λέξη τζούντο, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια βίαιη πολεμική τέχνη με «χτυπήματα». Γνώριζες όμως ότι τζούντο στα ιαπωνικά σημαίνει «ο δρόμος της ευγένειας»; Κι αυτό γιατί χαρακτηρίζεται κυρίως από ρίψεις και τεχνικές ακινητοποιήσεων, που χρησιμοποιούνται κατά βάση στην αυτοάμυνα. Πρόκειται λοιπόν για ένα σύστημα εκγύμνασης απόλυτα ασφαλές, ένα δυναμικό ολυμπιακό άθλημα που βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη παγκοσμίως!

Παιδί και τζούντο

Το τζούντο είναι ένα άθλημα που κερδίζει καθημερινά τις καρδιές των παιδιών ανεξαρτήτως φύλου, γιατί μπορεί και καλύπτει όλες τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Στο τζούντο, το παιδί θα παλέψει, θα κυλιστεί, θα τρέξει,  θα γελάσει, θα μάθει ένα σύστημα τέλειας αυτοάμυνας και αυτό, μέσα από ένα πλήθος παιχνιδιών - ασκήσεων που θα βελτιώνει σταδιακά τις δεξιότητές του. Το τζούντο δεν έχει γροθιές ή λακτίσματα, είναι μια μορφή σύγχρονης πάλης και δεν απαιτεί συγκεκριμένο σωματότυπο. Τα παιδιά προτρέπονται να αφήσουν ελεύθερη  την σκέψη τους και να συνδυάσουν τεχνικές με τις οποίες θα πιστέψουν ότι θα ρίξουν ή θα καθηλώσουν τους συναθλητές τους. Όλα αυτά γίνονται υπό την επίβλεψη του προπονητή και μέσα από κανόνες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του παιδιού.

Το παιδί μαθαίνει να πειθαρχεί, να σέβεται και να κοινωνικοποιείται, αποκτά αυτοέλεγχο και διαμορφώνει έναν  εξαιρετικό χαρακτήρα, προάγοντας το Ολυμπιακό πνεύμα. Το τζούντο λοιπόν προάγει την ομαδικότητα, όπου ο συναθλητής έχει πρωταρχικό ρόλο, τα παιδιά μαθαίνουν μαζί, διορθώνουν από κοινού τα λάθη τους, επαινούν και παροτρύνουν ο ένας τον άλλον. Διδάσκεται σε πολλά σχολεία της Ευρώπης ως κύριο μάθημα, στην Ιαπωνία ως βασικό και στην Ελλάδα σε ιδιωτικά. Θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, της υπερκινητικότητας καθώς και της διάσπασης προσοχής.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε το άθλημα του τζούντο μέσα από πραγματική παιδική προπόνηση και ίσως το παιδί σας βρει το άθλημά του!

Ενήλικας και τζούντο

Πάρα πολλοί γονείς αφού «έγραψαν» το παιδί τους στο τζούντο και  αφού παρακολούθησαν λίγες προπονήσεις γράφτηκαν και οι ίδιοι!  Αυτό σημαίνει ότι το άθλημα του τζούντο ελκύει εξίσου και τους ενήλικες καθώς είναι ένα άθλημα που θα αναπτύξει τις δεξιότητές σου και θα σε κάνει να το αγαπήσεις.

Θα βελτιώσει την αντίληψή σου και  απόλυτα τον χαρακτήρα σου. Θα αποκτήσεις ένα δυνατό σώμα, ευλύγιστο και άθραυστο. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσεις ότι είναι μια διαφορετική πολεμική τέχνη που δεν μοιάζει με τις άλλες. Θα εκτονώνεσαι και φεύγοντας, θα νιώθεις πραγματική ευεξία. Εν τέλει, θα έχεις μάθει ένα σύστημα πραγματικής  αυτοάμυνας και θα ανακαλύψεις πόσο εύκολα μπορεί να ανατρέψει κάποιον  ένας  «τζουντόκα».

Όλα αυτά είναι στο πνεύμα του τζούντο και αν σε εκφράζουν, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις μερικές προπονήσεις για να πειστείς.

Lamia Judo Club: Πού θα μας βρείτε

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Λαμίας είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος  που προάγει αποκλειστικά το άθλημα του τζούντο σ’ ένα λειτουργικό  και ασφαλή χώρο. Βρίσκεται σε σημείο προσβάσιμο από όλες σχεδόν τις περιοχές της πόλης και με άνετο parking.Ο σύλλογος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α). Μπορεί να συμμετέχει επίσημα σε όλα τα αναγνωρισμένα πρωταθλήματα εσωτερικού-εξωτερικού, να αναγνωρίζονται οι υψηλού επιπέδου αθλητές του και να μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ.

Ο σύλλογός μας ξεκινάει τη νέα αθλητική του δραστηριότητα για το έτος 2016-2017 την Δευτέρα 12/09/2016.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 μ.μ. στο χώρο του συλλόγου μας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 26, Άμπλιανη (απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο).

Για τα παιδικά τμήματα, ο μήνας Σεπτέμβριος είναι δωρεάν.

Ειδικές τιμές για ανέργους, φοιτητές και σώματα ασφαλείας.

Επικοινωνία:

Site: lamiajudoclub.gr

Facebook: Lamia judo club

Τηλ.: 6942012415

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση