Τι ζήτησαν οι μαθητές από τον Δήμαρχο Λαμιέων (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 12:05 Τι ζήτησαν οι μαθητές από τον Δήμαρχο Λαμιέων (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μια διαφορετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθήσαμε στην αίθουσα της οδού Αινιάνων το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2017.

41 μαθητές, εκπροσωπώντας ο καθένας το σχολείο του, πήραν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, θέτοντας ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη.

Όπως θα δείτε και στα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν, οι ανησυχίες των μαθητών κινούνται γύρω από τις συνθήκες που κάνουν μάθημα, κυρίως για θέματα υποδομών στα σχολεία τους, την καθημερινότητά τους στην πόλη, αλλά και πιο γενικά όπως για τα προσφυγόπουλα.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να δοθεί στα παιδιά, μέσω της δράσης αυτής, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, η ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία του τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Λαμιέων κατανοώντας την παιδαγωγική αξία που έχει ο θεσμός,  πολύ καλώς συνεργάστηκε με τους αρμόδιους φορείς και παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που πρόσφερε τόσα πολλά στα παιδιά αλλά και σε εμάς τους ενήλικες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το Σύνολο Κλασσικής Μουσικής της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής που έδωσε στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση ένα όμορφο ηχόχρωμα στην  κατάμεστη από γονείς, εκπαιδευτικούς και δημότες αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Μέσα από τη σκέψη και τα μάτια των παιδιών, όταν αυτή εκφράζεται δημόσια, σίγουρα όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι... Ευχή να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και να εξελιχθεί σε θεσμό.

Δείτε βίντεο:

Ακόμη ένα βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την 1η Συνεδρίαση του Μαθητικού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση