Το "αντίο" στην αγαπημένη μας ανιψιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 18:27 Το "αντίο" στην αγαπημένη μας ανιψιά

                   ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΣΟΥ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΙΏ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ,

       σε προπέμπουν νοερά σήμερα με την αγάπη τους και την ευχή τους:

   ΚΑΛΟ ΣΟΥ  ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ  ΚΑΛΟ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΙΨΟΎΛΑ

          Βασιλική (Κική), αγαπημένη μας  ανιψιά,

Με πόνο ψυχής και άφατη οδύνη για το αιώνιο ταξίδι σου στην άλλη, την αληθινή ζωή, εκφράζουμε τη θλίψη μας για το μεγάλο κενό που δημιουργείται η απουσία αου στη σκέψη μας, στα αισθήματά μας, στο είναι μας.

  Θα μας λείψει, Βασούλα μας, η χαρωπή και άδολη μορφή σου, το χαμόγελό σου, το καθαρό βλέμμα σου, καθρέφτης της ψυχής σου. Είχες αγνά και ειλικρινή αισθήματα για όλους, χωρίς κακία, χωρίς δόλο και υποκρισία. Φανέρωνες ειλικρίνεια στις κοινωνικές σου σχέσεις, μέσα σ’ένα κόσμο δύσκολο όπου κυριαρχεί η δολιότητα και η απανθρωπιά σ’ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, της γενιάς μας, της πολιτισμικής μας πραγματικότητας. Όλα αυτά τα γνώριζες , αλλά εσύ είχες χαράξει το δικό σου πρόγραμμα, τη σταθερή και ανθρώπινη πορεία σου. Αυτές τις ηθικές αρχές και αξίες τις κληρονόμησες στα παιδιά σου.

   Πάντα μια σοβαρή κληρονομιά αφήνει πίσω της κανόνες ήθους που γίνονται η προστατευτική ασπίδα ενάντια στις αντίξοες περιστάσεις, κυρίως στις κακόβουλες προθέσεις αυτών που δεν έμαθαν τι είναι αρετή και ποιος ο ρόλος της στις διανθρώπινες σχέσεις.

   Η ασθένειά σου ήταν μακρόχρονη και επώδυνη. Τον  τελευταίο μήνα είχες κοντά σου στο Νοσοκομείο τους δικούς σου, το σύζυγό σου, τα παιδιά σου,  που απάλυναν τον πόνο σου ρίχνοντας το βάλσαμο της παρηγοριάς στο είναι σου. Τον πόνο σου μετρίαζε και η συνεχής και έντονη σκέψη σου στο μικρό εγγονό σου, που η αξιαγάπητη και ευαίσθητη κόρη σου με τον σύζυγό της  σου χάρισαν στα 60-61 σου χρόνια την ιδιότητα της γιαγιάς. Ήταν το ευτυχέστερο γεγονός της σύντομης ζωή σου.

   Βασούλα μας, εκεί που πηγαίνεις θα συναντήσεις αγαπημένα πρόσωπα,, άυλα και πνευματικά όντα με τη γήινη μορφή τους, δε γνωρίζουμε ακριβώς, αν υπάρχουν τα συναισθήμα που είχαν εδώ στη Γη. Υποθέτουμε, όμως  πως ναι, όπως γράφει η Αγία Γραφή. Στην περίπτωση αυτή, η συνάντηση με τα συγγενικά πρόσωπα, πρώτα με τους γονείς σου και πιο πολύ με τη μητέρα σου, αδελφή της θείας Βαγγελιώς, που τόσο σε σκεπτότανε όλο το διάστημα της περιπέτειας με την υγεία σου. Σοβαρά ασθενής και η ίδια δεν μπόρεσε με κάποιο τρόπο να σε συνδράμει, ευρισκόμενη έστω και για λίγο κοντά σου. Ο πόνος της, η θλίψη της για το χαμό σου είναι μια μορφή μνημοσύνου.

    Να έχεις καλό παράδεισο αγαπημένο μας παιδί. Πιστεύουμε πως ο δικαιοκρίτης Θεός θα σε κρίνει με ευμένεια, χαρίζοντάς σου το μέγα έλεός Του.

  Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο αγαπημένη μας Κουλίτσα. Αιωνία η μνήμη σου.

                       Γιάννης και Βαγγελιώ Γουργιώτη

                                                   7/9/2023

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση