Σπανούλης: Ο Ολυμπιακός ήταν το πεπρωμένο μου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 16:05 Σπανούλης: Ο Ολυμπιακός ήταν το πεπρωμένο μου

«Είχα μεγάλη πίστη στον εαυτό μου πως θα πετύχω».

Η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να μεταπηδήσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 παραμένει ακόμη και σήμερα, σχεδόν εννέα χρόνια αργότερα, ένα θέμασυζήτησης στον χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο στα... στενά σύνορα της Ελλάδας. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την κίνησή του αυτή στο podcast του Τζο Αρλάουκας για τη Euroleague, τονίζοντας ότι το Λιμάνι και η ομάδα του ήταν το πεπρωμένο του.

«Έκρινα πως ήταν η κατάλληλη ομάδα, την κατάλληλη στιγμή για μένα. Αυτό σκέφτηκα. Η καρδιά μου υπέδειξε να το κάνω. Ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση. Το σκέφτηκα και είπα "αυτό είναι το πεπρωμένο μου, το κάρμα μου και θα το ακολουθήσω". Είχα μεγάλη πίστη στον εαυτό μου πως θα πετύχω. Γι’ αυτό πήρα αυτήν την απόφαση. Δεν μπορείς να πάρεις μια τέτοια απόφαση απλώς και μόνο επειδή θες να πας εκεί. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρεις πόση πίεση θα έχεις από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι σε βλέπουν σαν κάποιον που θα τους οδηγήσει σε τίτλους, αλλά και από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, γιατί έφυγες από την ομάδα τους», ανέφερε ο «Kill Bill».

Ενώ για τις κατακτήσεις της Euroleague, σημείωσε: «Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα σου. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου και θα κατακτήσεις τη Euroleague. Απλά δουλεύεις σκληρά και κυνηγάς το στόχο σου» και έδωσε στη συνέχεια συμβουλές σε όσους θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια του: «Πολλά παιδιά λένε πως δουλεύουν σκληρά, αλλά ζητούν άμεσα αποτελέσματα. Και μετά αναρωτιούνται "γιατί, αφού δουλεύω τόσο πολύ. Η μπάλα δεν μπαίνει στο καλάθι, τα σουτ μου δεν βρίσκουν στόχο;". Δεν έχει να κάνει, όμως, με το σήμερα, με τον επόμενο μήνα... Μπορεί η δουλειά σου να αποδώσει μετά από ένα χρόνο, δύο χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Απλά πρέπει να δουλεύεις σκληρά».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση