Ολυμπιακός - ΑΕΛ: Ερυθρόλευκη… θύελλα "μάντρωσε" το "αλογάκι"!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 20:41 Ολυμπιακός - ΑΕΛ: Ερυθρόλευκη… θύελλα "μάντρωσε" το "αλογάκι"!

Νέα εξαιρετική εμφάνιση και εύκολη νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα δείχνοντας και πάλι μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αυτή τη φορά επικράτησε για την 15η αγωνιστική της Super League 4-1 της ΑΕΛ, την οποία φιλοξένησε στο άδειο από κόσμο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου εξέτισε την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ποινή, που του έχει επιβληθεί. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μασούρας (9', 11'), Σουντανί (17') και Ελ Αραμπί (πεν.37'). Για την ΑΕΛ μείωσε στο 66' ο Ουαρντά, με τον Σα να φέρει μεγάλη ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο -όπως είχε κάνει και στην Τρίπολη- και έφτασε σε νέο “περίπατο”, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΛ (4-1). Τα “παστέλωσε” και πάλι ο Μασούρας – Κινητήριος μοχλός ο Σουντανί.

Και πάλι ορεξάτος! Ο Ολυμπιακός δεν λέει να αφήσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague και το… απέδειξε με νέα σαρωτική εμφάνιση. Οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώρια στην ΑΕΛ και τη διέλυσαν με 4-1 μέσα στο άδειο -λόγω τιμωρίας- “Γ. Καραϊσκάκης” σε ματς για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Τρίπολη, ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ και κατάφερε πολύ γρήγορα να φτάσει σε σκορ… νίκης! Μόλις στο 9′ ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας με φοβερό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σουντανί έκανε φοβερή ντρίπλα στον Μόρα, ο Αλγερινός βγήκε τον Μασούρα, που με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα. Να θυμίσουμε ότι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει δις και με τον Αστέρα.

Έχοντας απαλλαγεί από κάθε άγχος, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο κι έφτασε στο 3-0. Ο Σουντανί άδειασε τον Μόρα στο 17′, πάτησε στην περιοχή της ΑΕΛ και από διαγώνια θέση νίκησε τον Κρίστινσον. Ο Ουάρντα ήταν ο μοναδικός που έδειξε… κάτι από πλευράς ΑΕΛ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους. Το ημίχρονο έκλεισε για τους Πειραιώτες με ένα ακόμα γκολ. Ο Μόρας ανέτρεψε στο 37′ τον Ελ Αραμπί και ο δεύτερος έκανε το 4-0, φτάνοντας τα 9 γκολ στη Superleague και 14 συνολικά (χρειάστηκε να το εκτελέσει δύο φορές, αφού την πρώτη ο Μασούρας βιάστηκε να μπει στη μεγάλη περιοχή).

Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε σε πιο…, χαλαρούς ρυθμούς, από τη στιγμή που οι τρεις πόντου της νίκης είχαν βρει τον κάτοχο τους. Ο Ουάρντα όμως δεν το παράτησε, στο 56′ εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω του Γκασπάρ, έφυγε στην κόντρα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Σα και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-1.

Το υπόλοιπο της επανάληψης κύλησε σε αυτούς τους ρυθμούς, ο Μαρτίνς προχώρησε και σε αλλαγές, δίνοντας χρόνο σε Γκερέρο, Μπενζιά και Τοροσίδη και ο Ολυμπιακός έφτασε έτσι με… περίπατο στην 11η του νίκη στο πρωτάθλημα, που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα φέρει αύριο ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση