Δραματικές εξελίξεις στον Πανιώνιο: Ο "Ιστορικός" κινδυνεύει με αφανισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 22:54 Δραματικές εξελίξεις στον Πανιώνιο: Ο "Ιστορικός" κινδυνεύει με αφανισμό

Την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του βιώνει ο Πανιώνιος που λόγω της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει, αδυνατεί να συμμετάσχει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι «κυανέρυθροι» είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Superleague 2, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές οδηγούνται σε... ναυάγιο με συνέπεια η ΠΑΕ να οδηγείται στη διάλυση και την επανεκκίνηση από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, οι Νεοσμυρνιώτες ενημέρωσαν δια επιστολής ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και πλέον τα πάντα θα κριθούν στην ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό; Αν η Ομοσπονδία δεχθεί, παρότι έχουν ήδη καταρτιστεί οι όμιλοι και έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση, ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική. Και υπάρχει απ' ό,τι φαίνεται διάθεση από την ΕΠΟ να... βοηθήσει την ιστορική ομάδα και να την τοποθετήσει στον 6ο ή στον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Άλλωστε, το άρθρο 8 του ΚΑΠ επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δεχθεί συμμετοχή ομάδας ακόμη και μετά την εκπνοή των προθεσμιών για δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στη Γ' Εθνική. Επί της ουσίας το άρθρο αυτό μπορεί να σώσει τον "Ιστορικό" από τον αφανισμό.

Διαφορετικά ο Πανιώνιος με την ιστορία των 130 ετών θα πρέπει να αγωνιστεί στην τελευταία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων. Δηλαδή στη Γ' ΕΠΣΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση