Roland Garros: Ιστορική πρόκριση για Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και ντεμπούτο με Σαβίλε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 22:22 Roland Garros: Ιστορική πρόκριση για Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και ντεμπούτο με Σαβίλε

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros. Την Ντάρια Σαβίλε θα αντιμετωπίσει η Ελληνίδα τενίστρια.

Μία θέση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros εξασφάλισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια νίκησε 6-3, 6-3 την Αμερικανίδα Κριστίνα ΜακΧέιλ και έτσι απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ένα τουρνουά Grand Slam.

Η παρθενική της συμμετοχή ήταν στο περσινό US Open, όπου μάλιστα είχε κάνει και μία νίκη, πριν αποκλειστεί από την Ελίζ Μέρτενς.

Όπως έγινε γνωστό από την κλήρωση των qualifiers, η Γραμματικοπούλου θα μπει τη Δευτέρα (23.05.2022) στη μάχη του 1ου γύρου και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή, Ντάρια Σαβίλε..

Η Σαβίλε έχει φτάσει μέχρι το Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης. Από το 2021, όταν έκανε εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα, είχε πτωτική πορεία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.130 του κόσμου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση