Κατάσχεσαν το διαβατήριο του θρυλικού ποδοσφαιριστή Αλί Νταεΐ γιατί κατήγγειλε τη βία στο Ιράν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 15:27 Κατάσχεσαν το διαβατήριο του θρυλικού ποδοσφαιριστή Αλί Νταεΐ γιατί κατήγγειλε τη βία στο Ιράν

Δεν τον αφήνουν να βγει από τη χώρα επειδή έκανε δημοσίευση για τη δολοφονία της 22χρονης Αμινί στο Instagram

Χωρίς διαβατήριο έχει μείνει πλέον ο θρυλικός σκόρερ του ιρανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, Αλί Νταεΐ. Οι ιρανικές αρχές του το του κατέσχεσαν επειδή κατήγγειλε τη βία που ασκείται από το καθεστώς στην πατρίδα του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι αρχές κατέσχεσαν το διαβατήριο του Νταεϊ, επειδή τάχθηκε κατά της «βίας» των αρχών και την «καταστολή» των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα του από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η κατάσχεση του διαβατηρίου του Αλί Νταεϊ, ο οποίος ζει στο Ιράν, «οφείλεται σε όσα έγραψε στο Instagram ως αντίδραση στον θάνατο της Μασά Αμίνι» επεσήμανε χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Χαμιχάν».

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Αλί Νταεϊ, με το πρωσονύμιο «βασιλιάς», προέτρεψε τις αρχές να «επιλύσουν τα προβλήματα του ιρανικού λαού αντί να καταφύγουν σε καταστολή, βία και συλλήψεις».

Όπως είναι γνωστό, ο Νταεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον προσπέρασε στον σχετικό πίνακα (σ.σ. σήμερα ο CR7 μετρά 117 γκολ, έναντι 109 του Ιρανού).

Ο Νταεϊ, είναι επίσης ο πρώτος Ιρανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Ευρώπη, καθώς αγωνίσθηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, πριν ενταχθεί στην Μπάγερν Μονάχου και στην Χέρτα Βερολίνου.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση για την κατάσχεση του διαβατηρίου του 53χρονου Νταεϊ, οι ιθύνοντες της Χέρτα εξέφρασαν την λύπη τους με ανάρτηση στο Twitter, επειδή «δεν επιτρεπόταν πλέον να φύγει από την χώρα, επειδή μίλησε υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

«Ο Αλί, έδωσε όλη του την ζωή για να υψώσει τη σημαία του Ιράν, αγαπά τη χώρα και τους ανθρώπους της και λέει πάντα την αλήθεια. Αυτό που συνέβη στον Αλί είναι λυπηρό», είπε ο αδελφός του, Μοχάμαντ, στην ιρανική αθλητική ιστοσελίδα Varzesh3, ενώ την περασμένη Πέμπτη, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι και ο Ιρανός, πρώην μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Αλί Καρίμι διώκεται «για ενθάρρυνση των διαδηλώσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση