NBA: Με triple - double του Αντετοκούνμπο, οι Μπακς νίκησαν τους Ράπτορς 104-101 στην παράταση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 10:15 NBA: Με triple - double του Αντετοκούνμπο, οι Μπακς νίκησαν τους Ράπτορς 104-101 στην παράταση

Ο «Greek Freak» έκανε τη διαφορά για ακόμη μια φορά - Δείτε βίντεο.

Στο δεύτερο παιχνίδι τους σε δύο ημέρες, οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν με 104-101 τους Τορόντο Ράπτορς στην παράταση στην «Scotiabank Arena». Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει triple-double τα «ελάφια» έφτασε στις νίκες σε 38 παιχνίδια στη φετινή σεζόν του NBA και ξεπέρασαν ένα δύσκολο εμπόδιο σε ματς που ήταν… δικό τους και παραλίγο να το χάσουν.

 

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 30 πόντους σε 40 λεπτά (7/18 σουτ, 1/3 τρίποντα, 15/21 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε 21 ριμπάουντ, είχε δέκα ασίστ, ένα μπλοκ αλλά και 12 λάθη σε ματς όπου η κούραση έπαιξε ρόλο. Από τους συμπαίκτες του ο Τζεβόν Κάρτερ με 16 πόντους κι ο Πατ Κόνατον με 15 πόντους (5/11 τρίποντα) τον βοήθησαν στο σκοράρισμα.

 

 

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπορεί να μην μπήκαν καλά στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν μπήκαν όσο άσχημα οι Τορόντο Ράπτορς. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι αντίπαλοί τους είχαν 0/13 προσπάθειες στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι «έχτισαν» με διαφορά 7-0. Έπειτα, όμως, ήταν η σειρά τους να χάσουν 13 συνεχόμενες επιθέσεις. Το σκορ του 12λεπτου ήταν 13-12 υπέρ των Μπακς που είχαν 5/24, ενώ οι Ράπτορς 2/23.

 

 

Οι δύο ομάδες «λύθηκαν» στη δεύτερη περίοδο, αν και το μπάσκετ δεν έγινε καλύτερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πέντε λάθη που είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα. Βέβαια, ήταν κι ο μόνος που χάρισε ορισμένες στιγμές θεάματος με τα εντυπωσιακά τελειώματά του, ενώ ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και στη δημιουργία. Είχε μόλις οκτώ πόντους καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τα «ελάφια» να έχουν προβάδισμα ενός πόντου (39-38).

 

 

 

 

Η έναρξη της 3ης περιόδου βρήκε τον «Greek Freak» αποφασισμένο να… ξεκολλήσει την ομάδα του από το «βάλτο» στην επίθεση. Μέσα σε τρία λεπτά έβαλε οκτώ πόντους. «Σίγησε» στη συνέχεια (έμεινε και κάποια λεπτά στον πάγκο), αλλά οι Μπακς βρήκαν τις λύσεις και πήγαν στην τελευταία περίοδο μπροστά στο σκορ 63-59.

Στην οποία ο Αντετοκούνμπο άρχισε όπως και στην 3η. Πήρε την επίθεση πάνω του. Έβαλε γρήγορα επτά πόντους, μοίρασε και δύο ασίστ με την ομάδα του να ανοίγει διαφορά 11 πόντων με 8′ και 24” να απομένουν για το τέλος. Κάπου εκεί, οι Ράπτορς αποδέχθηκαν την ήττα τους. Οι Μπακς συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά με τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει με ευκολία. Με το ματς στο 90-69 3′ και 50” πριν τη λήξη ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Έπαιξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Οι Μπακς χαλάρωσαν, όμως, και το πλήρωσαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Ράπτορς ισοφάρισαν σε 97-97 οκτώ δέκατα πριν από το τέλος κι έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Μπακς βρήκαν τη δύναμη και παίζοντας καλή άμυνα έφτασαν στη νίκη με 104-101.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση