NBA: Ο «γήινος» Giannis καθοδήγησε την εντυπωσιακή ανατροπή των Μπακς - Επέστρεψαν από το -17 κόντρα στους Νικς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 09:39 NBA: Ο «γήινος» Giannis καθοδήγησε την εντυπωσιακή ανατροπή των Μπακς - Επέστρεψαν από το -17 κόντρα στους Νικς

Τα «ελάφια» νίκησαν με 111-107 – Δείτε highlights.

ι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις επιτυχίες καθώς επικράτησαν με 111-107 των Νιού Γιόρκ Νικς στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» σε ματς που έμοιαζε χαμένο λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου αφού βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους. Πλέον, έχουν ρεκόρ 26-14 στο πρωτάθλημα του NBA.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 22 πόντους σε 36′ (6/15 σουτ, 1/3 τρίποντα, 9/12 ελεύθερες βολές) μάζεψε δέκα ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, ενώ είχε και δύο μπλοκ. Ωστόσο, χρειάστηκε ομαδική δουλειά για να φτάσουν οι Μπακς στη νίκη μιας και επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Τζο Ινγκλς και Μπρουκ Λόπεζ να βάζουν από 17 κι ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόσθεσε 15.

Μπροστά σ’ ένα κοινό με έντονο το ελληνικό στοιχείο – όπως συνήθως συμβαίνει στη Νέα Υόρκη – οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν δυναμικά στο ματς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσυρε τον… χορό με τρίποντο. Πάνω, δε, που είχαν πάρει φόρα, ο Τζρού Χόλιντεϊ «φορτώθηκε» με φάουλ κι αυτό πλήγωσε την ομάδα του τόσο δημιουργικά, όσο και στην άμυνα. Κι αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα. Από το 13-7 υπέρ τους, οι Μπακς βρέθηκαν να χάνουν 14-13. Τουλάχιστον βρήκαν λύσεις όταν ο Γιάννης βγήκε για ανάσες και η πρώτη περίοδος έληξε 22-22.

Ο Giannis στη δεύτερη περίοδο άρχισε… δημιουργικά με μια εντυπωσιακή πάσα στον Τζο Ινγκλς σε φάση που κατέληξε σε τρίποντο του Πατ Κόνατον. Τα «ελάφια», όμως, ήταν απρόσεχτα με την μπάλα στα χέρια. Έκλεισαν το πρώτο μέρος με δέκα λάθη και 7/22 τρίποντα. Μπορεί η άμυνά τους να ήταν καλή, αλλά επιθετικά δεν… τραβούσαν με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 51-46 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει μόλις εννιά πόντους – ίσως να επηρεάστηκε όταν χτύπησε τον δεξιό του αγκώνα στο παρκέ. Στον αντίποδα, χωρίς τον Χόλιντεϊ στο φουλ των δυνατοτήτων του, οι Νικς είδαν τους γκαρντ Τζέιλεν Μπράνσον και Ιμάνιουελ Κουΐκλι να σημειώνουν 35 πόντους συνολικά (20 και 15, αντίστοιχα – o Μπράνσον ολοκλήρωσε το ματς με 44 πόντους).

Η 3η περίοδος, πάλι, άρχισε πολύ άσχημα για τους Μπακς. Σε 3′ και 40” είδαν τη διαφορά να εκτοξεύεται σε διψήφιο αριθμό (62-51) με τους Νικς να βελτιώνουν τα ποσοστά τους, ενώ η άμυνα της ομάδας του Μιλγουόκι έδειχνε σημάδια κατάρρευσης όπως και στην ήττα-σοκ από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Πέραν των Μπράνσον και Κουΐκλι, πλέον στο… κόλπο είχε μπει και ο φόργουορντ Τζούλιους Ραντλ. Με τους διαιτητές να παίρνουν αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι Νικς απομακρύνθηκαν στο +17 (70-53). Οι μεγάλες ομάδες έχουν…διακόπτη και οι Μπακς γύρισαν το δικό τους στα τελευταία δυόμιση λεπτά της περιόδου και το -17 έγινε -5 (78-73, «έτρεξαν» σερί 20-8), με τον Αντετοκούνμπο να βρίσκει στήριγμα στον Τζο Ινγκλς.

Οι Μπακς συνέχισαν να… ρολάρουν στην αρχή της 4ης περιόδου. Πλάι στον «Greek Freak» και τον Ινγκλς, ξεπετάχτηκαν και οι Μπρουκ Λόπεζ, Πατ Κόνατον και μέχρι που προηγήθηκαν με 92-91. Ο Γιάννης με ένα κερδισμένο επιθετικό φάουλ κι ένα alley oop κάρφωμα «έκοψε τον… αέρα» στους Νικς (94-94) και διατήρησε το μομέντουμ για την ομάδα του, ενώ «ξύπνησε» κι ο Χόλιντεϊ που έβαλε δύσκολα σουτ και οι Μπακς έφτασαν στη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση