Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Η κατάρα συνεχίστηκε

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 19:21 Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Η κατάρα συνεχίστηκε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό της Βαρκελώνης, αλλά ο ταλαντούχος Ισπανός τενίστας βγήκε και πάλι νικητής, κατακτώντας το 500αρι τουρνουά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ανώτερος από τον Στέφανο Τσιτσιπά και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-4), προσθέτοντας ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του και φτιάχνοντας την ψυχολογία του ενόψει του Roland Garros που ακολουθεί.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να σπάσει την κατάρα των 500αριων τουρνουά, αδυνατώντας να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σ’ αυτό το επίπεδο.

Παράλληλα, δεν μπόρεσε να κάνει… σεφτέ κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, με τον νεαρό Ισπανό να του έχει πάρει τον αέρα, αφού μετράει πλέον 4/4 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε για τρίτη φορά στον τελικό της Βαρκελώνης, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, την ώρα που ο Κάρλος Αλκαράθ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον περσινό τίτλο του.

Στα 19 του χρόνια ο Αλκαράθ συνέχισε το αήττητο στη Βαρκελώνη, που ξεκίνησε το 2022 έχοντας 8 σερί νίκες. Μέτρησε μόλις μία απώλεια σε σετ στο δραματικό περσινό τελικό απέναντι στον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ, ενώ φέτος έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει κανένα (8-0).

Παράλληλα παρέμεινε αήττητος για 15ο ματς σε ισπανικό έδαφος, ενώ ο σημερινός ήταν ο 6ος τελικός στην καριέρα του απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας, με τον Ισπανό να έχει, πλέον, ρεκόρ 5-1. Η μοναδική του ήττα προήλθε από τον Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του 2022 στο Ούμαγκ της Κροατίας.

"

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ (1-2) στο πρώτο σετ, ωστόσο ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε άμεσα πίσω το μπρέικ, κατάφερε να κάνει άλλο ένα στη συνέχεια και να φτάσει στο 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός τενίστας κατάφερε να κάνει από νωρίς ακόμα ένα μπρέικ, υπερασπίστηκε άνετα το σερβίς του κι έφτασε δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα στη νίκη.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση