Άλμα της ΑΕΚ στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 16:02 Άλμα της ΑΕΚ στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν 15 θέσεις στην κατάταξη του IFFHS, πλησιάζοντας αρκετά τον Ολυμπιακό που παραμένει η πρώτη ελληνική ομάδα.

Ως είθισται στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) κατάρτισε τον παγκόσμιο πίνακα κατάταξης συλλόγων για τη σεζόν 2022-23.

Το IFFHS είναι ένα όργανο νομικά αναγνωρισμένο και εξουσιοδοτημένο από τη FIFA, αν και δεν αποτελεί μέρος του οργανογράμματός του, το οποίο ασχολείται με στατιστικά και αρχεία, ατομικά και ομαδικά, σχετικά με την ιστορία του ποδοσφαίρου σε διοργανώσεις που διοργανώνονται από τη FIFA ή από ομοσπονδίες που συνδέονται με το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μεταξύ των πιο γνωστών κατατάξεων του IFFHS είναι η παγκόσμια κατάταξη συλλόγων που κατατάσσει όλους τους σχηματισμούς στον κόσμο με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν την περασμένη σεζόν.

Η περίοδος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάταξη, όπως προσδιορίζεται από το ίδιο το όργανο, διήρκεσε από την 1η Ιουνίου 2022 έως τις 31 Μαΐου 2023, επομένως οι νίκες στο Champions League και το Conference League, τρόπαια που κατάκτησαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Γουέστ Χαμ αντίστοιχα, δεν υπολογίζονται.

Αναφορικά με τους ελληνικούς συλλόγους, η ΑΕΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη. Η κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα σήμανε για την Ένωση ένα άλμα 15 θέσεων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να καταλαμβάνει την 120ή με απολογισμό 109,5 βαθμούς.

Πρώτος σύλλογος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει ο Ολυμπιακός, που όμως εμφάνισε κάμψη χάνοντας εννέα θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 111η από την 102η. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν 113,5 βαθμούς, μόλις τέσσερις περισσότερους από την ΑΕΚ.

Ο τρίτος ΠΑΟΚ έχασε επίσης θέσεις, δέκα τον αριθμό, και είναι 171ος (90,25 βαθμοί), ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις ελληνικές ομάδες κατέγραψε ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να βυθίζονται στη θέση νούμερο 197 από την 134η, με 84,75 βαθμούς. Ο Άρης είχε πτώση 31 θέσεις (284 από 253, 67,5 βαθμοί), ενώ στο Τοπ-300 δεν βρίσκεται άλλη ελληνική ομάδα.

Ως προς τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη, το Τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

  • Ρεάλ Μαδρίτης: 313 βαθμοί
  • Μάντσεστερ Σίτι: 279
  • Φλαμένγκο: 278
  • Μπενφίκα: 257
  • Ίντερ: 249
  • Αλ Αχλί: 237
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 230
  • Πόρτο: 227
  • Νάπολη: 225
  • Μπάγερν Μονάχου: 219

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση