Η Euroleague ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση του Ηλία Κορομηλά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 15:21 Η Euroleague ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση του Ηλία Κορομηλά

Σάλο έχει προκαλέσει ο διαιτητής, Μικόλα Αμπρόσοφ που είχε διευθύνει τον τελικό του Eurocup ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό το 2021, κάνοντας λόγο για απόπειρα χρηματισμού του, από τους διαιτητές Ηλία Κορομηλά και Μπόρις Ρίτζικ.

Το γεγονός έχει οδηγήσει ήδη σε έρευνα από τη Euroleague, η οποία και εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία υποστηρίζει ότι θα αναζητηθούν αποδεικτικά στοιχεία για να υπάρξουν μέτρα ή κυρώσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Υπό το φως των πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε πολλά ΜΜΕ σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση να δωροδοκηθεί ένα από τα μέλη της διαιτητικής ομάδας που διεύθυνε το Game 2 των Τελικών του EuroCup 2020-21, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

  • Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της EuroLeague στηρίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών αρχών και αξιών, όπως η ειλικρίνεια, η τιμή, η αξιοπιστία και η αξιοπιστία.
  • Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια διεξάγονται κάτω από ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον ευ αγωνίζεσθαι, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.
  • Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής, Μίκολα Αμπρόσοφ.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η EuroLeague Basketball θα παρουσιάσει δημόσια την έκβασή της και εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου μπορεί να εμπλέκεται».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση