Το μονοπάτι για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη προς τους ευρωπαϊκούς ομίλους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 18:56 Το μονοπάτι για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη προς τους ευρωπαϊκούς ομίλους

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης έμαθαν τους πιθανούς τους αντιπάλους, στην πορεία τους για είσοδο στους ομίλους των Champions League, Europa League και Conference League.

Με την συμμετοχή πέντε ελληνικών ομάδων διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας (07.08) στην Νιόν της Ελβετίας, οι κληρώσεις για την συνέχεια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. ΑΕΚ και Ολυμπιακός συμμετείχαν σε δύο κληρώσεις, ενώ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης σε μία.

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ, στα play offs του Champions League, σε περίπτωση που η Ένωση αποκλείσει στον Γ` προκριματικό γύρο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22-23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29-30/8.

Αν όμως οι Κροάτες καταφέρουν να αποκλείσουν την ΑΕΚ, τότε οι “κιτρινόμαυροι” θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) στα play offs του Europa League. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 31/8. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους του Conference League, αλλά… φυσικά στοχεύει στο Champions League.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό (ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 3ο προκριματικό του Champions League) -σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μαρσέιγ- θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία).

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε παρουσία στους ομίλους Europa League, με την πρόκριση που πήρε προ ημερών.

O Ολυμπιακός από τη μεριά του, εφόσον περάσει τη Γκενκ, θα βρει στα playoffs του Europa League την σέρβικη Τσουκαρίτσκι. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 31/8.

Σε περίπτωση όμως που αποκλειστεί, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ (Τουρκία) – Όσιγεκ (Κροατία) στα play offs του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 31/8.

Το νικητή του ζευγαριού Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Χαρτς (Σκωτία) θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα play offs του Conference League, εάν ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Χάιντουκ Σπλιτ στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 31/8.

Με το νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας (Τουρκία)-Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) θα αναμετρηθεί ο Άρης στα play offs του Conference League, εφόσον αποκλείσει την Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν το πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 31/8.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση