Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 2-3: «Πλήρωσαν» τα λάθη τους και ηττήθηκαν οι Πειραιώτες στο Europa League

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 00:16 Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 2-3: «Πλήρωσαν» τα λάθη τους και ηττήθηκαν οι Πειραιώτες στο Europa League

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, μετά από ένα ματς, που ήταν καλύτερος, έχασε απίστευτες ευκαιρίες για γκολ, αλλά πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη.

Η Φράιμπουργκ “απάντησε” με γκολ σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, αλλά και στα γκολ ισοφάρισης του Ελ Κααμπί στο 40′ και το 75′, με αποτέλεσμα να φύγει με το διπλό από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ στο 6′, με τον Φορτούνη να κερδίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή της Φράιμπουργκ και να δίνει την ασίστ στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε προς τα δίχτυα, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στη γραμμή της εστίας, σε αμυντικό των Γερμανών.

Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που πέτυχε το πρώτο γκολ, χωρίς να κάνει ευκαιρία στο ματς. Στο 9′, ο Φρέιρε γύρισε άσχημα προς τον Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας και επέτρεψε στον Σάλαϊ να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, για το 1-0 στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε σε… σοκ από το γρήγορο γκολ των Γερμανών και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να… συνέλθει. Μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα όμως, πήρε την κατοχή της μπάλας και “πίεσε” για το γκολ της ισοφάρισης. Η καλύτερη στιγμή του ήρθε πάντως στο 26′ από μία στημένη μπάλα. Ο Φορτούνης έκανε ένα από τα… γνωστά του απευθείας κόρνερ και αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ ήρθε τελικά για τον Ολυμπιακό στο 40′, με τον Ρόντινεϊ να κάνει ωραίο γύρισμα από δεξιά και τον Ελ Κααμπί να βρίσκει την μπάλα με προβολή και να τη στέλνει στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1 για τους Πειραιώτες και βάζοντας “φωτιά” στην κερκίδα.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε μάλιστα την ευκαιρία για την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, αφού στο 45+2′, η Φράιμπουργκ έκανε λάθος στην άμυνά της, παρόμοιο με αυτό στο δικό της γκολ στην αρχή του αγώνα. Ο Μασούρας έφυγε απέναντι από τον Ατουμπολού, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στην εξέλιξη της φάσης, ούτε ο Ελ Κααμπί μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκορ άλλαξε όμως πριν το ημίχρονο, αφού στην τελευταία φάση του, ο Ρέτσος πάτησε τον Ντόαν στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι, και ο Γκριφό νίκησε τον Πασχαλάκη από τα 11 βήματα για το 2-1 υπέρ της Φράιμπουργκ στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός “πάγωσε” έτσι για δεύτερη φορά στο ματς και χρειάστηκε να αντιδράσει ξανά στο δεύτερο μέρος. Ο Ιμπόρα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με το ξεκίνημα όμως, αστοχώντας σε κεφαλιά υπό καλές προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μαρτίνεθ πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε τη Φράιμπουργκ, κέρδισε αρκετά κόρνερ, αλλά δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Μία συνεργασία των Φορτούνη και Ελ Κααμπί όμως, ήταν αρκετή για ένα δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών. Στο 75′, ο Έλληνας μέσος έκανε σέντρα ακριβείας από αριστερά με το δεξί πόδι και ο Μαροκινός επιθετικός “τσίμπησε” υπέροχα την μπάλα με προβολή για το 2-2 στο ματς.

Ο Ελ Κααμπί έχασε όμως στη συνέχεια και την ευκαιρία που έκρινε τον αγώνα. Στο 82ο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ατουμπολού, τον προσπέρασε αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το προσωπικό του χατ-τρικ και το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ματς.

Η Φράιμπουργκ “πλήρωσε” μάλιστα τον Ολυμπιακό και για αυτό του το… λάθος, αφού στο 86′, από κόρνερ, ο Φιλίπ κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και σούταρε ανάμεσα στα σώματα, για το 3-2 της ομάδας του στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έχασε στη συνέχεια μία καλή ευκαιρία με τον Γιόβετιτς, αλλά δεν ισοφάρισε ξανά το ματς και έφυγε με την… απογοήτευση και την ήττα από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ξεκίνησε έτσι με ήττα τους ομίλους του Europa League και θα χρειαστεί καλύτερα αποτελέσματα για να παραμείνει στη διοργάνωση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση