Σιμόν Μπάιλς: Επέστρεψε με θεαματικό άλμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και γράφει ιστορία (BINTEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 16:29 Σιμόν Μπάιλς: Επέστρεψε με θεαματικό άλμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και γράφει ιστορία (BINTEO)

Μετά από απουσία δύο ετών, η 26χρονη Ολυμπιονίκης προσγειώθηκε με το πιο δύσκολο άλμα που έχει γίνει στην ιστορία και πλέον θα φέρει το όνομα «Biles IΙ».

Τον τίτλο της ως η κορυφαία γυμνάστρια της εποχής μας και ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών φαίνεται να δικαιώνει η Σιμόν Μπάιλς, που μετά από δύο χρόνια απουσίας από το άθλημα, εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Αμβέρσα.

Η Σιμόν Μπάιλς για ορισμένους έκανε το ακατόρθωτο. Μπόρεσε να επιστρέψει δυναμικά και γρήγορα, ένα εγχείρημα που φαντάζει αδύνατο ακόμη και για τις περισσότερες ελίτ συναθλήτριές της.

Η 26χρονη εκτέλεσε το πιο δύσκολο άλμα που έχει γίνει στη γυναικεία γυμναστική, που θα φέρει το όνομά της και θα ονομαστεί «Biles II». Το άλμα ξεκινά με στρογγυλή ώθηση, συνεχίζεται με διπλή τούμπα προς τα πίσω, με το σώμα διπλωμένο στη μέση και τα πόδια σε ίσια θέση. Βαθμολογήθηκε με 15.266 βαθμούς, έχοντας μεγάλο προβάδισμα από τις αντιπάλους της, ενώ της αφαιρέθηκε μισός βαθμός επειδή ο προπονητής της βρισκόταν κοντά στο ταπί, ως καθησυχαστική παρουσία ενώ επιχειρούσε μια τόσο δύσκολη δεξιότητα.

«Το έκανε»

Εξαιρετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γάλλος προπονητής της Λοράν Λάντι. «Το έκανε! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».
«Διαχειρίζεται τα νεύρα της, διαχειρίζεται την πίεση. Είναι υπέροχο. Οι άνθρωποι, ελπίζω, συνειδητοποιούν ότι αυτή μπορεί να είναι η μόνη φορά στη ζωή τους που θα δουν ένα άλμα όπως αυτό από μια αθλήτρια. Και είναι η ώρα να το εκτιμήσουν», πρόσθεσε.

Το εξαιρετικής δυσκολίας άλμα της Μπάιλς, αρχίζει μια στρογγυλή ώθηση και συνεχίζεται με μια διπλή τούμπα προς τα πίσω, με το σώμα διπλωμένο στην μέση και τα πόδια σε ίσια θέση. Πρόκειται για μία άσκηση, που απαιτεί δύναμη, ταχύτητα, τεχνική και αίσθηση του timing.

Θαυμασμός από το βελγικό κοινό

Η Μπάιλς ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του διήμερου προκριματικού γύρου ως επικεφαλής στο σύνθετο άθλημα γυναικών με 58,865, ενώ την Παρασκευή θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο στο σύνθετο άθλημα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Μόλις η Ολυμπιονίκης εμφανίστηκε στο Sportpaleis, το βελγικό κοινό άρχισε να την επιδοκιμάζει. Μαζί με τις συναθλήτριές της από τις ΗΠΑ, η Μπάιλς ξεκίνησε στο μονόζυγο, το λιγότερο αγαπημένο της όργανο, παίρνοντας βαθμολογία 14.400.

Συνέχισε με τη δοκό ισορροπίας, εκτελώντας ένα σπουδαίο πρόγραμμα, με βαθμολογία 14.566. Στις ασκήσεις εδάφους, που είναι πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, εκτέλεσε αβίαστα το πρόγραμμά της, αυξημένης δυσκολίας, διευρύνοντας το προβάδισμά της με βαθμολογία 14.633.

Η Μπάιλς προσέφερε μισό βαθμό σε όλες τις αντιπάλους της, αλλά τερμάτισε πρώτη, με 1.933 βαθμούς μπροστά από τη συμπτριώτισσά της Σιλέζ Τζόουνς, την περσινή ασημένια νικήτρια στο σύνθετο άλμα.

Παρά το γεγονός ότι πρόσφερε μισό βαθμό σε όλες τις αντιπάλους της, η Μπάιλς τερμάτισε 1,933 βαθμούς μπροστά από τη συμπατριώτισσά της Σιλέζ Τζόουνς, την περσινή ασημένια νικήτρια στο σύνθετο άλμα, η οποία επίσης είχε εξαιρετική ημέρα.

Έχει ήδη 32 παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια

Η επιστροφή της Σιμόν Μπάιλς ήταν ιδιαίτερα θετική για τους θαυμαστές της, καθώς θεωρήθηκε ιδανικό ξεκίνημα της νέας της πορείας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2021, που θεωρούταν το μεγάλο φαβορί, η Μπάιλς αποσύρθηκε από τα περισσ΄τοερα αγωνίσματα, επικαλούμενη ψυχολογικούς λόγους. Η επιστροφή της ήταν αβέβαιη.

Μια δεκαετία αφότου έκανε το ντεμπούτο της, στην Αμβέρσα, η Μπάιλς πλέον έχει 32 παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια. Χρειάζεται άλλα δύο για να γίνει η πιο παρασημοφορημένη γυμνάστρια όλων των εποχών.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση