F1: Αποκλείστηκαν Χάμιλτον και Λεκλέρ από το Grand Prix των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 14:42 F1: Αποκλείστηκαν Χάμιλτον και Λεκλέρ από το Grand Prix των ΗΠΑ

Εντοπίστηκε παραβίαση των τεχνικών κανονισμών, που αφορούν την υποχρεωτική σανίδα του πατώματος των μονοθέσιων

Όπως αναμενόταν, οι αγωνοδίκες του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισαν να αποκλείσουν από τα τελικά αποτελέσματα του Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Όστιν, στους καθιερωμένους, τυχαίους τεχνικούς ελέγχους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τσέκαρε τέσσερα μονοθέσια: αυτά των Μαξ Φερστάπεν, Λάντο Νόρις, Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον.

Τα πρώτα δύο… πέρασαν τις εξετάσεις, στη Ferrari και τη Mercedes εντοπίστηκε παρατυπία. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός έφορος της FIA, Τζο Μπάουερ, εντόπισε παραβίαση του άρθρου 3.5.9 (e) των τεχνικών κανονισμών, που αφορούν την υποχρεωτική σανίδα του πατώματος των μονοθεσίων.

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, στον τεχνικό έλεγχο μετά τον αγώνα, αυτή δεν πρέπει να μετρηθεί κάτω από τα 9mm. Όμως τόσο στη W14 E Performance του Βρετανού, όσο και στην SF-23 του Μονεγάσκου, είχαν υπέρβαση του ορίου φθοράς.

Οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούνταν από τους Φέλιξ Χόλτερ, Αντριού Μαλαλιού, Ντέρεκ Ουόργουικ και Ντένις Ντιν, αποφάσισαν να αποκλείσουν τους δύο οδηγούς.

Θυμίζουμε πως ο Χάμιλτον είχε τερματίσει δεύτερος ενώ ο Λεκλέρ έκτος. Μετά τα παραπάνω, δεύτερος ανέβηκε ο Λάντο Νόρις, τρίτος ο Κάρλος Σάινθ, τέταρτος ο Σέρχιο Πέρεζ, πέμπτος ο Τζορτζ Ράσελ, έκτος ο Πιερ Γκασλί, έβδομος ο Λανς Στρολ, όγδοος ο Γιούκι Τσουνόντα, ένατος ο Άλεξ Άλμπον και ο Λόγκαν Σάρτζεντ, πήρε τον πρώτο του βαθμό στη Formula 1, στον αγώνα της πατρίδας του!
 

 

Πηγή:www.gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση