Στέφανος Τσιτσιπάς – Σάσα Ζβέρεφ 2-0: Νίκη και νέα πρόκριση μετά από μεγάλη «μάχη» στο Παρίσι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 19:22 Στέφανος Τσιτσιπάς – Σάσα Ζβέρεφ 2-0: Νίκη και νέα πρόκριση μετά από μεγάλη «μάχη» στο Παρίσι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη “μάχη” για μία ακόμη φορά κόντρα στον Σάσα Ζβέρεφ και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ [7-6(2), 6-4] και την πρόκριση από τη φάση των “16” του Paris Masters.

Παρότι χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να “λυγίσει” τον Ζβέρεφ στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε ποτέ στον Ζβέρεφ να πάρει προβάδισμα νίκης και ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος, την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά του Παρισιού.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε πρώτος μπρέικ και στα δύο σετ, αλλά δεν έκλεισε εύκολα το πρώτο σετ και επέτρεψε στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, να κάνει δικό του μπρέικ στο φινάλε, για να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε όμως… περίπατο και προηγήθηκε με 1-0 στην αναμέτρηση.

Με την ψυχολογία υπέρ του, βρήκε αμέσως το μπρέικ και στο δεύτερο σετ και παρά την “πίεση” μέχρι τέλους από τον Ζβέρεφ, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να κλείσει το ματς με 6-4, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση για τα προημιτελικά του Paris Masters.

Ο Τσιτσιπάς έκανε έτσι το 8-5 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με τον Ζβέρεφ και πλέον θα βρει μπροστά του τον Καρέν Χατσάνοφ, Νο15 στον κόσμο, για μία θέση στην καλύτερη 4άδα του τουρνουά. Παράλληλα δε, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, εξασφάλισε και τυπικά την παρουσία του στο επερχόμενο ATP Finals, με τους 8 κορυφαίους τενίστες της χρονιάς.

Πηγή: Gazzetta

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση