Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 1-0: Δοκάρι και άουτ...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 00:25 Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 1-0: Δοκάρι και άουτ...

Ο Ολυμπιακός που είχε τον σταθερότατο Πασχαλάκη σε εξαιρετική μέρα, ήταν άτυχος στο 86' - δοκάρι ο Καμαρά - ηττήθηκε 1-0 από τη Γουέστ Χαμ με γκολ του Πακετά στο 74' και πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες για να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό του.

Δεν τα κατάφερε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός παρά την προσπάθειά του ειδικά στο τέλος. Ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ - που είχε περισσότερες καλές στιγμές - με σκόρερ τον Πακετά. Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά και μεγάλες φάσεις από Ροντινέι και Ποντένσε. Φοβερή η ατμόσφαιρα σε ένα γεμάτο London Stadium.

Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός δεν είχε φοβερές εκπλήξεις στην 11άδα του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, τετράδα άμυνας με Ορτέγα, Ρέτσο, Πορόζο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε, Αλεξανδρόπουλο και Μαντί Καμαρά και τριάδα μπροστά με Ποντένσε, Φορτούνη και Γιόβετιτς.

Η Γουέστ Χαμ από την άλλη είχε σχήμα με Φαμπιάνσκι κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα οι Κουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκερντ και Έμερσον/ Κέντρο με Αλβάρες και Γουόρντ Πράους και στα δύο άκρα οι Πακετά και Μπενχρανμά και δίδυμο φορ με Μπόουεν και Κούντους.

Πίεση και φάσεις η Γουέστ Χαμ, μεγάλη στιγμή ο Ολυμπιακός με Ποντένσε

Το πρώτο σουτ του αγώνα - του Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός - ήρθε από τον Μπενχρανμά στο 2ο λεπτό. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε μετά να απειλήσει από 3 σερί κόρνερ και στο 13' ο Πασχαλάκης είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Μπενχρανμά. Στο 14' ο Αγκερντ πήρε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 17ο λεπτό μία προσπάθεια του Μπόουεν με το κεφάλι πέρασε έξω. Μέχρι το 19' ο Ολυμπιακός πήγε να βγάλει 2 στατικές φάσεις. Μία από φάουλ του Φορτούνη και μία κεφαλιά Ποντένσε από κόρνερ του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Νέα προσπάθεια από τον Αγκερντ λίγο πριν το 25' που δεν βρήκε στόχο. Στο 26' το απευθείας φάουλ του Φορτούνη δεν ανησύχησε την αντίπαλη εστία. Η Γουέστ Χαμ εξακολούθησε να βγάζει καλές στιγμές με κεφαλιάς όπως στο 34' με τον Αγκερντ. Ο Ολυμπιακός από μέρους του έβγαλε πολύ μεγάλη φάση μετά από παλιά του Εσε, γύρισα του Ορτέγα και σουτ στην κίνηση του Ποντένσε άουτ. Η Γουέστ Χαμ πήγε να γίνει πιο επικίνδυνη και μετά με τον Μπόουεν όμως εν τέλει το 0-0 έμεινε ως το τέλος του α' μέρους. Ο Ολυμπιακός έκανε ορισμένα λάθη στα μετόπισθεν τα οποία όμως δεν στοίχισαν ενώ φαινόταν να θέλει πιο καλή τελική απόφαση σε επίπεδο πάσας ή τελικής ενέργειας (σουτ).

Ο Πακετά το 1-0 μετά από μπαλιά του Γουόρντ Πράους, δοκάρι ο Μαντί Καμαρά!

Στο 53' ο Μαντί Καμαρά πήρε τη μπάλα από τον Εσε αλλά το σουτ του αν και δεν είχε παίκτη πάνω του ήταν κακό. Η αγγλική ομάδα είχε ένα διάστημα που πρέσαρε πολύ και θα έβρισκε το γκολ κοντά στο 80ό λεπτό. Πολύ καλή μπαλιά του Γουόρντ Πράους και ο Πακετά με τον Ορτέγα να τον καλύπτει σκόραρε με εξαιρετικό τρόπο για το 1-0. Μετά από VAR Check το τέρμα του μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός είχε πριν το 1-0 στο β' μέρος μία προσπάθεια του Αλεξανδρόπουλου για να βγάλει αντεπίθεση και μία έμπνευση του Φορτούνη που και στο 2ο 45λεπτο έδωσε ότι μπορούσε δημιουργικά και επιθετικά. Όμως στα τελευταία λεπτά είχε πολύ μεγάλες φάσεις.

Μία με το δοκάρι του Μαντί Καμαρά - που ήταν σε θέση βολής - στο 86' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη και κεφαλιά του Πορόζο. Στο 88' ο Ροντινέι είχε μεγάλη φάση με σουτ του λίγο έξω. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ως και την τελευταία στιγμή να βρει το γκολ για το 1-1 αλλά δεν τα κατάφερνε φεύγοντας με την ήττα από το London Stadium.

MVP: Ο Πακετά. Μόνο και μόνο για το τέρμα που έβαλε και την πολύ καλή του ενέργεια. Δεν ήταν μία τοπ βραδιά του αλλά αυτό αρκούσε για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τη Γουέστ Χαμ παίκτες όπως οι Γουορντ Πράους και Μπόουεν είχαν καλή βραδιά. Φοβερή η προσπάθεια του Φορτούνη που ήταν ο κορυφαίος από μεριάς Ολυμπιακού. Θετικό το πρόσημο και των Μαντί Καμαρά, Εσε και Αλεξανδρόπουλου και βέβαια του Πασχαλάκη με τις επεμβάσεις του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά περισσότερα από τους Γιόβετιτς και Ελ Καμπί. Ενδεχομένως και από τον Ποντένσε. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ δεν είχε σε καλή μέρα τον Κούντους.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει γίνει στη φάση του 1-0 του Πακετά. Δεν είναι μόνο η λανθασμένη ανασταλτική λειτουργία. Είναι και ότι ο Ορτέγα καλύπτει τον σκόρερ Πακετά. Από την άλλη ο Μαντί ήταν σε θέση βολής στη φάση του δοκαριού και ήταν και αυτή μία φάση που μπορεί να μπει εδώ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν λανθασμένες υποδείξεις σε φάουλ και κάρτες στο ματς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πακετά (έπειτα από μία κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου) που μετά από εξέταση VAR κρίθηκε πώς δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλο πρέσινγκ από τη Γουέστ Χα η οποία είχε παραπάνω φάσεις από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά όμως οι Ερυθρόλευκοι ακόμα και σε βραδιά που δεν ήταν τόσο ουσιαστικοί και ικανοί δημιουργικά και επιθετικά είχαν μεγάλες φάσεις στο 2ο μέρος για να πάρουν την ισοπαλία. Και βέβαια ήταν άτυχοι με τη στιγμή του δοκαριού.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκερντ, Έμερσον, Αλβάρες (80' Σούτσεκ), Γουόρντ Πράους, Μπενχρανμά (84' Κορνέ), Πακετά, Μπόουεν και Κούντους (80' Μουμπάμπα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Πορόζο, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε (90' Μπιελ), Αλεξανδρόπουλος (76' Σκάρπα), Μαντί Καμαρά, Ποντένσε (76' Μασούρας), Φορτούνης και Γιόβετιτς (56' Ελ Καμπί).

Πηγή: Gazzetta

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση