Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Νικητής με νέο ρεκόρ ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο στην Κλασική Διαδρομή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 11:37 Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Νικητής με νέο ρεκόρ ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο στην Κλασική Διαδρομή

O Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς έκανε νέο ρεκόρ με χρόνο 2:10.34 και τερμάτισε πρώτος στην Κλασική Διαδρομή.

Με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου να επιστρέφουν στην Αθήνα για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο κατέρριψε το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ, που κατείχε από το 2014, ο Κάντι Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, με χρόνο 2:10:37.

Ο Κενυάτης δρομέας κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Κιλίμο και Μουκιτίρα, ανεβάζοντας ρυθμό στο ύψος του Νομισματοκοπείου και φθάνοντας μακράν πρώτος στο Παναθηναϊκό στάδιο για τον τερματισμό. Οι δύο αντίπαλοί του αντίθετα, μπήκαν μαζί στο Καλλιμάρμαρο και τερμάτισαν αμφότεροι σε χρόνο 2:12.35.

Μετά τον τερματισμό του, ο Κίπτο ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση