ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Με Τσούμπερ και πολλές χαμένες ευκαιρίες το «διπλό» της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 19:16 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Με Τσούμπερ και πολλές χαμένες ευκαιρίες το «διπλό» της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες

Η ΑΕΚ μπήκε από νωρίς στη… θέση του οδηγού στους Ζωσιμάδες και κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) με το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ. Πολλές χαμλενες ευκαιρίες από τους «κιτρινόμαυρους» με δοκάρι από τον Ελβετό. Μεγάλη διπλή ευκαιρία -με δοκάρι- από τους γηπεδούχους- αμέσως μετά το τέρμα που δέχθηκαν.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την 8η της νίκη στη φετινή Super League, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 1-0, σε ματς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ένωση έφτασε έτσι τους 27 βαθμούς -όσους έχει και ο Ολυμπιακός- και βρίσκεται στο +1 από τον ΠΑΟΚ. Απ’ την άλλη, ο “Άγιαξ” της Ηπείρου παρέμεινε στους 7 βαθμούς και στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση και έκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του, δημιουργώντας φάσεις στα καρέ του Κλέιμαν. Στην 4η της ευκαιρία, η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 7ο λεπτό η ΑΕΚ «έκρυψε» τη μπάλα ο Σιντιμπέ βρήκε τον Ελίασον, αυτός την έσπασε στον Πινέδα που έβγαλε τον Τσούμπερ απέναντι από τον Κλέιμαν για το 0-1!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία σε μια αντεπίθεση στο 10’. Ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή η μπάλα «στρώθηκε» στον Μπάλαν αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε και στη συνέχεια ο Παμλίδης έστειλε τη μπάλα -σε κενό- τέρμα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα και -παρά τα κενά που παρουσίασε μεσοαμυντικά- δεν δέχθηκε άλλη «σοβαρή» φάση στα καρέ του Στάνκοβιτς. Στην επίθεση οι Τσούμπερ και Μάνταλος έβαλαν… δύσκολα στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 27’ ο πρώτος είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ελβετός έκανε υπέροχη κεφαλιά, ο Κλέιμαν βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσούμπερ πλάσαρε άουτ.

Στην τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους (32’) ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκατσίνοβιτς σούταρε άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είδε στο 30’ τον Ροσέρο να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ, μια φάση που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ του παίκτη των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ μπήκε «δυνατά» και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας γκολ για να «καθαρίσει» το ματς, με τον Τσούμπερ να είναι και πάλι ο κινητήριος μοχλός της Ένωσης και τον Ελίασον να παίρνει και αυτός πρωτοβουλίες.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε… σφυγμό στο 72’, με τον Κάλενς να διώχνει με τάκλιν το σουτ του Ροσέρο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς Πόνσε, Άμραμπατ, Πισάρο και Γαλανόπουλο, φρεσκάροντας έτσι την ενδεκάδα της ΑΕΚ, ενώ πέρασε και τον Μήτογλου στη θέση του Κάλενς (ζήτησε αλλαγή). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Ένωση να έχει την υπεροχή αλλά να μην έχει την ίδια παραγωγή φάσεων. Το 0-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση