Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Άδοξος αποκλεισμός από την Ευρώπη με μοιραίο Αθανασιάδη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 00:40 Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Άδοξος αποκλεισμός από την Ευρώπη με μοιραίο Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 3-1 στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, με την Ένωση να μένει εκτός Ευρώπης, μένοντας στην τελευταία θέση του πολύ απαιτητικού ομίλου της στo Εuropa League. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Γιώργος Αθανασιάδης που φέρει ευθύνη στα δυο γκολ από τα τρία γκολ που δέχτηκε.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει ένα από τα δυο αποτελέσματα που ήθελε στην «Johan Cruyff Arena» με την Ένωση να γνωρίζει μια σκληρή ήττα με σκορ 3-1 από τον Άγιαξ πληρώνοντας τα δυο πολύ σοβαρά λάθη του τερματοφύλακα της Γιώργου Αθανασιάδη.

Η Ένωση είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λιβάι Γκαρσία και παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει απολύτος τίποτα από τον αγώνα και να γωρίζει τον αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το παιχνίδι

Ο Άγιαξ «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Άκπομ εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή έξοδο του Αθανασιάδη και με κεφαλιά στο 5ο λεπτό να κάνει το 1-0, δίνοντας στους Ολλανδούς το προβάδισμα.

Παρά την αρχικό σοκ η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε, καθώς στο 11ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία κατάφερε να κάνει το 1-1 με δυνατή κεφαλιά, ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Παρόλα αυτά η Ένωση σε μια στιγμή αδράνειας, δέχτηκε και πάλι γκολ, με τον Τέιλορ στο 21ο λεπτό να εκμμεταλεύεται το κενό στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 2-1.

Εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα ο Άγιαξ να οπισθοχωρήσει στο γήπεδο και να δώσει την μπάλα στην ΑΕΚ, η οποία αναζητούσε την ισοφάριση. 

Ωστόσο παρά το δυναμικό ξεκίνημα της Ένωσης στο δεύτερο μέρος, ένα ακόμη τραγικό λάθος από τον Αθανασιάδη είχε ως αποτέλεσμα ο Άγιαξ να κάνει το 3-1.

Συγκεκριμένα μετά από ένα λάθος του Άμραμπατ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Άκπομ βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη, με τον Άγγλο επιθετικό να κάνει ένα αδύναμο σουτ, στο οποίο ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε μια τραγική αντίδραση, βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Από αυτό το σημείο και έπειτα τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για την ΑΕΚ, με την Ένωση να ψάχνει δυο γκολ αντί για ένα που έψαχνε.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 και έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο όμιλο. Πλέον η Ένωση δίνει έμφαση στην Ευρώπη και στην μάχη της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Oι συνθέσεις

Άγιαξ (Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Ρενς (74′ Γκουάιερ), Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Άκπομ, Φορμπς (62′ Γκαάεϊ), Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα)

ΑΕΚ(Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (90+1′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Γιόνσον).

Η τελική βαθμολογία

Μπράιτον 13
Μαρσέιγ 11
Άγιαξ 5
ΑΕΚ 4

 

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση