Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: Κυρίαρχος με Μουργκ και Ντεσπότοφ στην έδρα των Αρκάδων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 19:59 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: Κυρίαρχος με Μουργκ και Ντεσπότοφ στην έδρα των Αρκάδων

Απειλήθηκε στο πρώτο εξάλεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και πήρε την εκτός έδρας νίκη (4-1) με δυο γκολ από Μουργκ και Ντεσπότοφ, σε ματς για την 14η αγωνιστική στη Super League.

Την εδώ και καιρό ασταμάτητη πορεία του στη Super League συνέχισε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 4-1. Ο Τόμας Μουργκ και ο Κι΄ριλ Ντεσπότοφ πρωταγωνίστησαν στο «διπλό» των Θεσσαλονικέων, σημειώνοντας από δυο γκολ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 5η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 32 βαθμούς. Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από δυο αγωνιστικές. Οι Αρκάδες παρέμειναν στους 17 βαθμούς.

Η εκκίνηση του Αστέρα Τρίπολης ήταν «εκρηκτική». Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε με το ξεκίνημα του αγώνα και τόσο στο 5’ όσο και στο 6’ είδε τον Κοτάρσκι να «βγάζει» τα σουτ του Καλτσά. Μάλιστα, στη δεύτερη θέση, ο Αλάγκμπε πήρε το «ριμπάουντ» αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών, ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του, επέβαλε τον ρυθμό του και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων. Η πρώτη του «μεγάλη» στιγμή ήρθε στο 21’, με τον Κουλιεράκη να πιάνει την κοντινή κεφαλιά -μετά από εκτέλεση κόρνερ- και τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με δυσκολία.

Το παιχνίδι… έχασε ρυθμό, με τον Αστέρα Τρίπολης να παίζει -ξεκάθαρα- με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές (25’) και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ζούγλης πέρασε τον Κοτάρσκι αλλά το πλασέ του δεν ήταν τέτοιο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπουργκ να την προλαβαίνει.

Ο Τόμας Μουργκ ήταν όμως αυτός που στο 34’ έκανε το 0-1. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε πόδι παίκτη του Αστέρα και ο Αυστριακός πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά, ο Σαμάτα δέχθηκε από θέση οφσάιντ την κάθετη του Μπάμπα κι έτσι το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στην επίθεση κι έτσι οι Θεσσαλονικείς απειλήθηκαν στο ελάχιστο. Στο 59’ ο Σαμάτα δέχθηκε την κάθετη, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ντεσπότοφ έκανε από κοντά το 0-2 για τους Θεσσαλονικείς.

Μέχρι το 70’ είδαμε άλλα δυο γκολ, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να «καθαρίζει» το ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε σε 2-1 στο 63’. Ο Κοτάρσκι έκανε έξοδο, αλλά έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Ζουκάνοβιτς μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ.

Έξι λεπτά μετά, είχαμε νέο λάθος, που… προκάλεσε το 1-3. Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης «γκέλαρε», ο Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Σαμάτα, αλλά ο Μουργκ πήρε την μπάλα και αφού μπήκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι το σφύριγμα της λήξης, απέκτησαν… διαδικαστικό χαρακτήρα, με το τελικό 1-4 να διαμορφώνεται στο 90′ με το δευτερο γκολ του Ντεσπότοφ στην αναμέτρηση και τρίτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση