Η ΑΕΚ διατήρησε παράδοση 30 ετών κόντρα στον Παναθηναϊκό – Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Λιβάι Γκαρσία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 17:21 Η ΑΕΚ διατήρησε παράδοση 30 ετών κόντρα στον Παναθηναϊκό – Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Λιβάι Γκαρσία

Το σερί που κράτησε “ζωντανό” η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην OPAP Arena.

Πέρασαν 30 χρόνια και το μακρινό 1994 από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν 7 Νοεμβρίου, όταν η Ένωση είχε χάσει με γκολ του Γιάννη Καλιτζάκη μέσα στην ιστορική της έδρα.

Έκτοτε, η ΑΕΚ σε δέκα ντέρμπι ως γηπεδούχος απέναντι στους “πράσινους” μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Παράλληλα, με το 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διεύρυνε το αήττητο στα ντέρμπι πρωταθλήματος σε 14 παιχνίδια.

Η τελευταία της ήττα -και μάλιστα πρώτη της στην OPAP Arena- ήταν με 3-1 από τον Ολυμπιακό στις 12 Μαρτίου 2023, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της περσινής Super League. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έχασε απέναντι σε κάποιον από τους υπόλοιπους του Big 5.

Η ΑΕΚ απέφυγε την ήττα στην OPAP Arena, με τον Λιβάι Γκαρσία να ξεχωρίζει. Ο 26χρονος επιθετικός επέστρεψε από τον τραυματισμό του και κάθε του εμφάνιση συνοδεύεται με γκολ και βαθμό – βαθμούς για την Ένωση.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έφτασε τα 8 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στη Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε κόντρα στη Λαμία, απουσίασε ια δυο ματς λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια… πήρε το όπλο του.

Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε στα ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό (2-2) στο Αγρίνιο, με τον Πανσερραϊκό (2-2) στις Σέρρες, με τον Βόλο (2-0), με τον Ολυμπιακό (1-2), αλλά και κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-2).

Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει βάλει… πλώρη για να καταρρίψει την επίδοση δυο παλαίμαχων επιθετικών της Ένωσης. Ο λόγος για τον Κώστας Νικολαΐδη τη σεζόν 1967-68 και τον Ντέμη Νικολαΐδη τη σεζόν 1997/98, που είχαν πετύχει γκολ σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση