Ποδοσφαιρικό Survivor - Οι παίκτες της δανέζικης Μίντιλαντ κλήθηκαν να επιβιώσουν στα χάιλαντς της Σκωτίας χωρίς τροφή!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 23:14 Ποδοσφαιρικό Survivor - Οι παίκτες της δανέζικης Μίντιλαντ κλήθηκαν να επιβιώσουν στα χάιλαντς της Σκωτίας χωρίς τροφή!

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Δανίας, η διοίκηση της Μίντιλαντ αποφάσισε ότι η... σύσφιξη σχέσεων στην άγρια φύση της είναι ο ιδανικός τρόπος για να κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Σβέριρ Ίνγκασον άφηνε την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για να μετακομίσει στη Δανία για λογαριασμό της Μίντιλαντ ήξερε ότι το έκανε για να βοηθήσει τον σύλλογο να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου (τρίτου συνολικά και πρώτου μετά το 2019-2020).

Όμως αυτό που δεν ήξερε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός ήταν για να τα καταφέρει θα έπρεπε να ζήσει μία απίστευτη εμπειρία στα χάιλαντς της Σκωτίας όπου για τρεις ημέρες αυτός και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα (όπως ο προπονητής Τόμας Τόμασμπεργκ και οι βοηθοί του) κλήθηκαν να επιβιώσουν στη φύση έχοντας ελάχιστα πράγματα για εξοπλισμό!

Συνήθως σε όλο το φάσμα του αθλητισμού η σύσφιξη των σχέσεων μιας ομάδας γίνεται με κάποιο γεύμα ή το πολύ, πολύ σε μια δραστηριότητα όπως το paintball.

 

Για τους ανθρώπους της Μίντιλαντ όμως όλα τα παραπάνω ήταν πολύ... πεζά κι έτσι παρόλο που η ομάδα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κι ενώ απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας (υπάρχουν κι εκεί πλέι οφ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάτι πολύ πιο δραστικό.

 

Έτσι με την προτροπή του mental coach του συλλόγου Μπιάρνε Σλορ Κρίστιανσεν (πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Δανίας) όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε για ένα τριήμερο στο εθνικό πάγκο Κάιρνγκορμς, κοντά στην πόλη του Ινβερνές και σε έκταση που ανήκει στον μεγαλομέτοχο του συλλόγου Άντερς Χολτς Πόβλσεν.

Όχι όμως για να απολαύσουν το εντυπωσιακό του σαλέ, αλλά για να ζήσουν τρεις ημέρες στη φύση, παλεύοντας με το κρύο και την πείνα σε μια ποδοσφαιρική (μα 100% αληθινή) έκδοση του Survivor. Κι όλα αυτά για να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν δουλεύοντας ως ομάδα.

`

 

«Γιατί αν τα καταφέρετε εδώ, τότε τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να κατακτήσετε τον τίτλο», ήταν τα λόγια που ειπώθηκαν στους ποδοσφαιριστές όταν έφτασαν στην Σκωτία και μετά από λίγη ώρα κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες (αφού πρώτα τσέκαραν ποιοι είναι καλοί στην σκοποβολή και τους έδωσαν τα όπλα για το κυνήγι) με τον εξοπλισμό τους να περιλαμβάνει έναν απλό υπνόσακο και δύο, τρία βασικά εργαλεία.

«Αν τους δίναμε πολικό εξοπλισμό θα ήταν πολύ εύκολο. Τώρα όμως έπρεπε να λειτουργήσουν ως ομάδα και να μείνουν ενωμένοι. Κι αυτό έγινε με τις τρεις ομάδες να ενώνονται το τελευταίο βράδυ και να κοιμούνται μαζί 32 άτομα για να μπορέσουν να ζεσταθούν και να ξεπεράσουν το πολύ κρύο», εξήγησε ο Κρίστιανσον ο οποίος στις οδηγίες που τους έδωσε πριν ξεκινήσει η περιπέτεια ήταν ξεκάθαρος: «Είστε στα χάιλαντς της Σκωτίας. Όσο κι αν φωνάξετε για βοήθεια κανείς δεν θα σας ακούσει. Η μόνη βοήθεια που έχετε είναι οι συμπαίκτες σας».

Η τριήμερη περιπέτεια καταγράφηκε από την τηλεόραση της Δανίας, αλλά ήδη το τρέιλερ «ανέβηκε» στο κανάλι του συλλόγου στο Youtube.

Οι εικόνες κι οι αντιδράσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές με τους αθλητές να χάνουν το πρώτο βράδυ τον προορισμό τους, αλλά οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήρθαν την επόμενη μέρα όταν οι λιγοστές προμήθειες τους τελείωσαν και έπρεπε να βρουν φαγητό...

Τελικά τη λύση έδωσε ο νεαρός επιθετικός (τουρκικής καταγωγής) Αράλ Σιμσίρ ο οποίος σκότωσε ένα ελάφι και έδωσε τέλος στην... 24ωρη νηστεία της ομάδας.

Το δε φινάλε της επικής περιπέτειας είχε πεζοπορία μέσα στο χιόνι προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή του βουνού όπου τους παρέλαβε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε και ο Κρίστιανσεν.

«Δεν πίστευα ότι είχα τέτοιες δυνάμεις μέσα μου» λέει στο φινάλε του βίντεο ο... ελαφοκυνηγός Σιμσίρ και συμπληρώνει με νόημα: «Τελικά όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε περισσότερα απ' ό,τι φανταζόμαστε».

Πηγή: ProtoThema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση