Γ. Αντετοκούνμπο: «Πόνεσα πιο πολύ από όλους που δεν μπόρεσα να είμαι στην Εθνική ομάδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 21:22 Γ. Αντετοκούνμπο: «Πόνεσα πιο πολύ από όλους που δεν μπόρεσα να είμαι στην Εθνική ομάδα»

Στο περιθώριο του «All Star Game», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της Cosmote TV.

Μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά στην Εθνική ομάδα και στους λόγους της απουσίας του από το περσινό Mundobasket στις Φιλιππίνες. Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

Για το πόσο έχει αλλάξει από το 2021: «Τότε είχα μόνο τον Λίαμ, τώρα έχω τον Μάβερικ και την Εύα. Έχω μεγαλώσει και έχω ωριμάσει ως άνθρωπος. Ως παίκτης δεν ξέρω, θα δείξει η πορεία».

Για τα σκουλαρίκια στα αυτιά: «Όταν ήμουν 12 χρονών είχα κάνει την πρώτη μου τρύπα στα αυτιά και ο πατέρας μου, μου είχε πει: 'Τι είναι αυτό; Έτσι θα παίξεις μπάσκετ;' Τότε έβγαλα το σκουλαρίκι και έκλεισε η τρύπα. Μετά που ήμουν μόνος μου έξι μήνες στο Μιλγουόκι, την έκανα και πάλι. Δεν έχω τατουάζ και αν κάνω πότε θα σημαίνει κάτι για εμένα. Τον πατέρα μου, τις ημερομηνίες γέννησης των παιδιών μου».

Για το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή της οικογένειάς του: «Δεν θα καθίσω ποτέ να βγω στις κάμερες και να μιλήσω, δεν είμαι τέτοιος τύπος και δεν ξέρω αν θα γίνω ποτέ αυτός ο άνθρωπος. Καθίσαμε ως οικογένεια και είπαμε με δικά μας λόγια για τα πρώτα χρόνια, τις θυσίες των γονιών μου, μιλήσαμε για μπάσκετ, για τον ρατσισμό που βιώσαμε και δεν βιώσαμε. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα».

Για την Εθνική και την απουσία του από το Mundobasket: «Δεν είδα τι είχε πει ο κόουτς Ιτούδης. Προσπαθώ όταν δεν παίζω μπάσκετ να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Δεν έχω τον χρόνο να κοιτάζω στα social media γιατί δουλεύω. Και όταν δεν παίζω μπάσκετ κάνω άλλα πράγματα. Οποιος με ξέρει καταλαβαίνει ότι πόνεσα πιο πολύ απ' όλους που δεν μπόρεσα να είμαι στην Εθνική ομάδα. Και ήξερα ότι ηταν και τα αδέρφια μου. Όμως δεν μπορούσα να πήγαινα και μετά να έκλαιγα».

Για την απουσία του από την απόσυρση της φανέλας του Νίκου Γκάλη: «Όταν έγινε αυτό με τον κύριο Νίκο δεν ήμουν στην Ελλάδα, αλλά αν ήμουν θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινα».

Για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κοντά στην Εθνική ομάδα: «Λέγανε ότι δεν ήρθε να πει ένα 'γεια'. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί να το κάνω όταν υπάρχουν οι κάμερες. Να πουν ότι ήρθε ο Γιάννης και στήριξε την ομάδα; ηρθαν τα παιδιά στο σπίτι μου»

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι σκέφτομαι το σήμερα και όχι το μετά από 3-4 μήνες. Και έχω πει χιλιάδες φορές ότι όσο είμαι υγιής θα είμαι εκεί. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήμουν υγιής. Όποιος πιστεύει ότι πόνεσε περισσότερο από εμένα, τότε δεν με ξέρει καθόλου. Που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τον αδερφο μου. Να ξανανιώσω το συναίσθημα που είχα νιώσει πριν από έναν χρόνο. Που βγήκα από το γήπεδο μετά την ήττα από τη Γερμανία και έκλαιγα. Που ο κόσμος αγάπησε αυτήν την ΕΘνική».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Τα όσα έχουμε πει τα κρατάω για εμένα. Όταν έρχεται ένας προπονητής με την προσωπικότητα του Βασίλη, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα ένα παιδί στην Εθνική που δεν τον είχε ως πρότυπο και είδωλο. Και σίγουρα και ο κόουτς Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής και ήταν τρομερή η συνεργασία που είχαμε. Και μακάρι να ήμουν και στο Παγκόσμιο. Μακάρι τώρα να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι. Βλέπω παιδιά όπως ο Τολιόπουλος που είχε βάλει τα τρίποντα στο τέλος στο ΟΑΚΑ, βλέπω γενικά τα νέα παιδιά. Να βοηθήσουν την ομάδα και εμένα. Πραγματικά θέλω να κερδίσουμε με την Εθνική».

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση