Παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Λονδίνου από τη Γεπτσιρτσίρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:36 Παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Λονδίνου από τη Γεπτσιρτσίρ (φωτο Χ: BBC)

Η αθλήτρια των αποστάσεων τερμάτισε σε χρόνο 2:16.16 και κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο κορυφαίος μαραθώνιος στην ιστορία των γυναικών, ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, με την Πέρες Γεπτσιρτσίρ από τη Κένυα, να σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η αθλήτρια των αποστάσεων τερμάτισε σε χρόνο 2:16.16 και κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη», δήλωσε η Γεπτσιρτσίρ μετά τον τερματισμό. «Δεν περίμενα να καταρρίψω παγκόσμιο ρεκόρ - ήξερα ότι μπορεί να καταρριφθεί, αλλά δεν περίμενα να είμαι εγώ, καθώς τις άλλες γυναίκες που είναι πολύ δυνατές. Αλλά σήμερα τα κατάφερα και έκανα ένα προσωπικό ρεκόρ».

Γνωρίζει επίσης ότι η επίδοση αυτή θα της επιτρέψει να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό της τίτλο στο Παρίσι. «Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι σίγουρη για το καλοκαίρι», δήλωσε.

Ηταν μια εντυπωσιακή κούρσα καθώς υπήρχαν 4 αθλήτριες κάτω από τα 2:17.0. Δεύτερη τερμάτισε η Τιγκστ Ασέφα από την Αιθιοπία με 2:16.23, ενώ ένα δευτερόλεπτο πίσω ήταν η Τζοσελίν Γεπκοσγκέι. Τέταρτη με 2:16.34 ήταν η Μεγκέρθου Αλέμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2:17.01 και άνηκε στην Μαίρη Κεϊτάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση