Ανήλικοι λήστευαν φορτηγά και εταιρείες στον Ασπρόπυργο! Παιδιά 13 – 16 χρονών με ξύλα και μαχαίρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 14:21 Ανήλικοι λήστευαν φορτηγά και εταιρείες στον Ασπρόπυργο! Παιδιά 13 – 16 χρονών με ξύλα και μαχαίρια

"Χειροπέδες" πέρασε η ΕΛΑΣ στην σπείρα που είχε "ρημάξει" οδηγούς οχημάτων αλλά και εταιρείες στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για μια εγκληματική ομάδα που αποτελείται από ανηλίκους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παιδιά ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Η ανήλικη συμμορία δρούσε στην βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο. Σταματούσε τα διερχόμενα φορτηγά στην μέση του δρόμου, και στη συνέχεια έκαναν επίθεση στους οδηγούς αφαιρώντας τους ότι βρουν.

Σε άλλες περιπτώσεις έμπαιναν σε εταιρείες και με χρήση μαχαιριών και ξύλων ακινητοποιούσαν τους φύλακες και αφαιρούσαν πράγματα αξίας.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και κλοπές από εταιρείες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Συνελήφθησαν, στις 13 και 14-10-2018 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από αρχές του έτους είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, τα οποία διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και ληστείες και κλοπές από εταιρείες. Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την ιδιαίτερη ρυμοτομία της περιοχής καθώς και το γεγονός της συνεχούς διέλευσης ή προσωρινής στάσης φορτηγών με εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων και στη συνέχεια επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -13- περιπτώσεις ληστειών, -4- απόπειρες ληστειών και -14 κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων»

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com