Οι τρεις βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 14:07 Οι τρεις βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έθεσε τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία και την επαναπροώθηση όσων τα αιτήματα απορρίπτονται έθεσε ως βασικούς στόχους του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Παραδέχθηκε πάντως ότι κύριο ρόλο για την επίτευξη των στόχων την έχει η δημόσια διοίκηση. «Για να πετύχει το σχέδιο πρέπει η δημόσια διοίκηση να ανταποκριθεί» δήλωσε τονίζοντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι φιλόδοξο και τολμηρό. «Είναι στοίχημα για εμένα και τη δημόσια διοίκηση, την κυβέρνηση και τη χώρα να μπορέσει να το τρέξει» είπε και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση αποκάλυψε ότι σήμερα για να αλλάξει λάδια όχημα της δομής στην Σάμο χρειάζεται να περάσουν έξι μήνες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει.  «Αποτελεί συστημικό ζήτημα με διαστάσεις γεωπολιτικές και ανθρωπιστικές» ανέφερε. Προέβλεψε ότι αν συνεχίσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να εφαρμόζουμε τις πρακτικές του παρελθόντος τότε οι μεταναστευτικές ροές θα περάσουν από πάνω μας και όχι από δίπλα μας.

Και κατέληξε : «Για αυτό και πρέπει να προετοιμάσουμε την κοινωνία με σαφές νομικό πλαίσιο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό» 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση