Ευθείες απειλές Ερντογάν: Και οι Έλληνες κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν κάποιον να τους δείξει έλεος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 13:08 Ευθείες απειλές Ερντογάν: Και οι Έλληνες κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν κάποιον να τους δείξει έλεος

Νέους εκβιασμούς εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρώπη κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Οπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, προειδοποίησε ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία: "Η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να υπάρχει νέο σύνταγμα στη Συρία" είπε επιμένοντας ότι η Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει τη λύση της Τουρκίας στη Συρία.

"Καλούμε όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου " δήλωσε συμπληρώνοντας: "Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας στο έλεος των τρομοκρατικών οργανώσεων, του αιματηρού καθεστώτος και εκείνων που τις υποστηρίζουν, ούτε θα αφήσουμε από μόνος του τον καταπιεσμένο συριακό λαό".

Απειλές κατά της Ελλάδας

"Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος" είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Σε μια θεατρική κίνηση, μάλιστα, ο Ερντογάν έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά - Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν - που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

"Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη", είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

"Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια" είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Απειλές και στην Ευρώπη

Ο Ερντογάν απείλησε εμμέσως την Ευρώπη "όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά. Η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την ΕΕ να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας".

"Η Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα με τους πρόσφυγες και βυθίζει σκάφη παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ" ισχυρίστηκε. "Δεν θα αφήσουμε το κράτος μας στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων ή του αιματοβαμμένου καθεστώτος (Άσαντ), ούτε θα εγκαταλείψουμε τους καταπιεσμένους Σύρους" είπε ο Τούρκος πρόεδρος και κατέληξε:

"Τι είναι το μαρτύριο; Ποιος είναι μάρτυρας; Μπορείτε να φτάσετε στις απαντήσεις των ερωτήσεων μόνο εάν έχετε αγάπη για τη χώρα και το έθνος στην καρδιά σας, εάν η καρδιά σας καίει με μια λαχτάρα για μαρτύριο, εάν το μυαλό σας είναι καθαρό και καθαρό, μπορείτε να το αισθανθείτε με κάθε μέρος του σώματός σας".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση