Τα σκοτεινά σημεία από τις κασέτες Μιωνή για το Νίκο Παππά – Στο κάδρο και ο Τσίπρας: Ήξερε ή όχι;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 09:25 Τα σκοτεινά σημεία από τις κασέτες Μιωνή για το Νίκο Παππά – Στο κάδρο και ο Τσίπρας: Ήξερε ή όχι;

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει να απαντήσει αν ο τότε πρωθυπουργός είχε γνώση για το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Αποφεύγοντας να μιλούν για την "ταμπακιέρα" των όσων αποκαλύπτονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε και κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής, ο Νίκος Παππάς αλλά και η Κουμουνδούρου επιχειρούν να μεταθέσουν την συζήτηση στον τρόπο που έγινε η ηχογράφηση και στην υπόθεση της Novartis, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος.

Τα όσα ακούγονται να λέει ο τότε υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Παππά, αφήνουν πολλά σκοτεινά σημεία που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί, φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα θολά σημεία

Ήταν προϊόν μοντάζ; Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συνομιλία του με τον επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για προϊόν μοντάζ και για "κοπτοραπτική" όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η ροή του λόγου των αντρών φαίνεται να είναι κανονική ενώ η μουσική που ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης δεν κόβεται. Ο ίδιος υποστήριξε στο Mega πως υπήρχε προηγούμενο και επόμενο κομμάτι στην συνομιλία.

Γιατί δεν είπε για τα "ανταλλάγματα" στην προανακριτική; Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Σάμπυ Μιωνής από τον Νίκο Παππά προκειμένου να πείσει τον Σταύρο Παπασταύρου να κατηγορήσει χωρίς στοιχεία την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ακούγονται καθαρά, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει τεχνική παρέμβαση. Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν κλήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε συζητηθεί το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού στην συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία.

Γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας; Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει να απαντήσει αν ο τότε πρωθυπουργός είχε γνώση για το περιεχόμενο των συναντήσεων. "Είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται" είπε ο Νίκος Παππάς στο Mega χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Είχε "δική του ατζέντα" ο Παπαγγελόπουλος; Ένα ακόμη θολό σημείο είναι αν τελικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε "δική του ατζέντα" όπως ακούγεται να λέει ο Νίκος Παππάς. Επίσης ένας υπουργός θα μπορούσε να παρέμβει στη δικαιοσύνη για να λύσει υποθέσεις ενός επιχειρηματία όπως αφήνεται να εννοηθεί στο ηχητικό ντοκουμέντο;

Η ΝΔ χαρακτήρισε "θλιβερή" την εμφάνιση του Νίκου Παππά στο Mega σημειώνοντας πως η μοναδική αλήθεια που είπε ήταν πως η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Ισραήλ "Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;" αναφέρει η Πειραιώς.

Διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων από τον Παππά

Κάθε δήλωση του Νίκου Παππά είναι και μια διευκρίνηση για τα όσα ακούγονται να λέει στον Σάμπυ Μιωνή. Στην πρώτη του τοποθέτηση έκανε λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ και παρακράτος. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η πρώτη διευκρίνηση υποστηρίζοντας πως όταν έλεγε πως κάποιοι "βγάζουν πολλά λεφτά" δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου.

Μία ημέρα μετά μιλώντας στο Mega είπε πως το "μαγαζάκι" δεν ήταν του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης αλλά του Σάμπυ Μιωνή. Ωστόσο φαίνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο να λέει χαρακτηριστικά:

"Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το "no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!".

Η προανακριτική αγγίζει και τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε απόλυτα τον στενό του συνεργάτη ακολουθώντας πλήρως την επιχειρηματολογία του Νίκου Παππά κάνοντας λόγο για "μαφιόζικες και πρακτόρικες μεθόδους για ανύπαρκτα σκάνδαλα". Παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε το περιεχόμενο των συζητήσεων – όπως ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς – εντούτοις είναι βέβαιος πως τίποτα το μεμπτό δεν έχει συμβεί όπως τόνισε από το Μεσολόγγι όπου περιόδευσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την διαγραφή του Νίκου Παππά, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του δύο επιλογές. "Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του".

Μέλη της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή υποστηρίζουν πως δεν μπορεί ο τότε πρωθυπουργός για τις συναντήσεις που γινόντουσαν ακόμη και μέσα στο Μαξίμου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως μετά από αυτές τις εξελίξεις και μόλις επιστρέψει ο φάκελος από τη δικαιοσύνη στην βουλή πως η ΝΔ θα ζητήσει την διεύρυνση του κατηγορητηρίου όπως επίσης αναμένεται να αυξηθεί και ο κατάλογος των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται.

Φόβοι στον ΣΥΡΙΖΑ για νέες κασέτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή εκτίμησε πως πιθανότατα να υπάρχει και δεύτερη κασέτα από τον Σάμου Μιωνή, από τη συνάντηση που είχε ο επιχειρηματίας με τον ίδιο και τον Νίκο Παππά τον Μάρτιο του 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την προσπάθεια στοχοποίησης της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με ψευδή στοιχεία.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com