Αιφνίδια αλλαγή πορείας του Oruc Reis - Παιχνίδι για γερά νεύρα στην Αν. Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:48 Αιφνίδια αλλαγή πορείας του Oruc Reis - Παιχνίδι για γερά νεύρα στην Αν. Μεσόγειο

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Η αρχή… του τέλους των «ερευνών»; Ακόμη μια μέρα που η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις κινούνται στους… ρυθμούς του Oruc Reis. Παρακολουθούν όλα τα δεδομένα αυτή την ώρα οι αρχηγοί των τριών όπλων μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε συμβούλιο υπό τον υπουργό Άμυνας.

Αλλαγή στάσης ή τακτικός ελιγμός του Oruc Reis και της Τουρκίας; Άγνωστο.

Το δεδομένο είναι πως, όπως μετέδωσε το Mega, μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Τα τουρκικά πλοία δείχνουν να ακολουθούν πορεία προς νότο, με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά. Κάτι τέτοιο όμως απομένει να φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, η εν λόγω αλλαγή πορείας φαίνεται και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση