Έβρος: Τεράστιες ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Προετοιμασία αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 21:54 Έβρος: Τεράστιες ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Προετοιμασία αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών

Εκατοντάδες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, εποχούμενες περιπολίες, ενίσχυση και επέκταση φράκτη, μεγάφωνα με μηνύματα και θερμικές κάμερες είναι μερικά από όσα επιστρατεύονται προς ενίσχυση των συνόρων

Συνεχείς είναι οι προετοιμασίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, προς αποφυγή τυχόν νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Αποτελεί καθημερινότητα πλέον άλλωστε η ανάσχεση και αποτροπή τουλάχιστον σε 200-400 απόπειρες την ημέρα.

Μπροστά στον φόβο λοιπόν ότι η Τουρκία μπορεί να επιλέξει ταυτόχρονα με την ένταση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο να δημιουργήσει τυχόν νέα ζητήματα και στον Έβρο με μαζικές μεταναστευτικές ροές και ενώ οι εργασίες για την επέκταση και την ενίσχυση του φράκτη που θα αποκτήσει και αισθητήρες κίνησης και κάμερες, συνεχίζονται, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού.

Αυτή την στιγμή είναι τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και άντρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή που καθημερινά περιπολούν στα σύνορα, μαζί με άντρες της Frontex και ενισχύονται σταδιακά με ακόμη 800 συνοριοφύλακες που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους.

Πρόσθετα, ενισχύονται και με περισσότερα οχήματα, ανάμεσά τους και θωρακισμένα οχήματα, αφού ειδικά τα σημεία στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επέκτασης του φράκτη, μέχρι αυτό να γίνει, η παρουσία των εποχούμενων περιπολιών σε αυτά, είναι πιο πυκνή.

Ακόμη, επιστρατεύονται θερμικές κάμερες και drones για επιτήρηση και τοποθετούνται μέχρι και μεγάφωνα που θα μεταδίδουν σε διάφορες γλώσσες μηνύματα μέσω των οποίων θα ενημερώνονται όσοι θέλουν να δοκιμάσουν να περάσουν τα σύνορα, ότι αυτό απαγορεύεται και είναι κλειστά.

πηγή: new247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση