Κορωνοϊός: Συναγερμός στις ΜΕΘ - Αύξηση των διασωληνωμένων - Στο τραπέζι "η μάσκα παντού"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 09:09 Κορωνοϊός: Συναγερμός στις ΜΕΘ - Αύξηση των διασωληνωμένων - Στο τραπέζι "η μάσκα παντού" (φωτο Intime)

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ - Δεν αποκλείεται η γενικευμένη χρήση μάσκας.

Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί του κορωνοϊού που συνεχίζουν να αυξάνονται και σε επίπεδο κρουσμάτων και σε επίπεδο νοσηλειών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. "Μεγάλος ασθενής" η Αττική που εδώ και σεβαστό χρονικό διάστημα συγκεντρώνει σταθερά πάνω από τα μισά ημερήσια κρούσματα τα οποία εντοπίζονται στην χώρα.

Συγκεκριμένα, χθες διαπιστώθηκαν άλλα 436 περιστατικά στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 21.381. Από τις 436 μολύνσεις, οι 219 ήταν στο Λεκανοπέδιο.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί όμως η αύξηση των διασωληνωμένων που έφτασαν πλέον τους 91, γεγονός που μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας, κυρίως στην πρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα ήταν μόλις 38. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 40 ημέρες υπερδιπλασιάστηκαν.

Κικίλιας: Το σύστημα στην Αττική θα δοκιμαστεί όταν οι διασωληνωμένοι ξεπεράσουν τους 100

Επ' αυτού τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ότι συνεχώς προστίθενται νέες ΜΕΘ στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παραδοθούν 50 νέες.

Ειδικά σε ότι αφορά την Αττική, τόνισε ότι σύμφωνα με την υπεύθυνη, κα. Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150.

Κικίλιας: Πιθανό μέτρο η "μάσκα παντού"

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί την ύστατη λύση, ωστόσο διευκρίνισε ότι η γενικευμένη χρήση μάσκας αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Παράλληλα όμως, απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν νέα.

Οι "κόκκινες" περιοχές στην Αττική

Με βάση τα στοιχεία από την διασπορά του κορωνοϊού στην Περιφέρεια της Αττικής προκύπτει ότι πέντε περιοχές του Λεκανοπεδίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Ιλίου, Αχαρνών και Περιστερίου.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου, έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και τα τεστ που κάνουν τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε γειτονιές της Αθήνας.

Σαρώνει το δεύτερο κύμα - Υπερδιπλασιάστηκαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν και ταυτόγχρονα να επισημάνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, φανερώνει και η σύγκριση του πρώτου κύματος του φονικού ιού στην Ελλάδα με το δεύτερο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας ήδη επιβάλει μίνι "καραντίνες" σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν υπερδιπλασιασμό των θανάτων.

Σε ότι αφορά τους θανάτους ανά μήνα:

Φεβρουάριος: 0
Μάρτιος: 49
Απρίλιος: 91
Μάιος: 35
Ιούνιος: 17
Ιούλιος: 12

Συνολικά δηλαδή μέσα στους πρώτους έξι μήνες καταγράφηκαν 204 θάνατοι, ενώ πλέον η χώρα μετρά πάνω από 430 νεκρούς.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και με τα κρούσματα τα οποία πενταπλασιάστηκαν.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στο τέλος κάθε μήνα διαμορφώθηκε ως εξής:

- ως τις 29 Φεβρουαρίου 7 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας
- ως τις 31 Μαρτίου 1.314 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας
- ως τις 30 Απριλίου2.591 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας
- ως τις 31 Μαΐου 2.917 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας
- ως τις 30 Ιουνίου 3.409 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας
- ως τις 30 Ιουλίου 4.401 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω αυτή τη στιγμή τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 21.000.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση