Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις - Η πρόγνωση από Καλλιάνο και Αρναούτογλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 22:01 Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις - Η πρόγνωση από Καλλιάνο και Αρναούτογλου

Ψυχρές αέριες μάζες θα κατεβούν προς τα Βαλκάνια και φαίνεται να μπαίνουν δυναμικά στην Ελλάδα - Ο καιρός πριν και μετά τα Χριστούγεννα

Με συννεφιά, αλλά μακριά από έντονα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού ο καιρός θα είναι ήπιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Όμως, από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός χαλάει και έρχονται βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στις ορεινές περιοχές. Τα Χριστούγεννα δηλαδή πιθανότατα θα είναι μια μεταβατική ημέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Από τις 25 Δεκέμβρη ψυχρές αέριες μάζες θα κατεβούν προς τα Βαλκάνια και φαίνεται, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να μπαίνουν δυναμικά στην Ελλάδα την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, με τον καιρό να αγριεύει και να σημειώνονται βροχές στα πεδινά της κεντρικής και νότιας χώρας, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά,

Δεν αποκλείει ο Σάκης Αρναούτογλου να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Καιρός: Ομίχλη και περιορισμένες βροχές τις επόμενες μέρες

Με ομίχλες και περιορισμένες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, ενώ θερμοκρασιακά φαίνεται ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη να προσπαθήσουν να κατέβουν στη χώρα μας, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε κάποιες νεφώσεις, που βαθμιαία θα διαλυθούν. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ο καιρός θα είναι πιο μουντός όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με λίγες ασθενείς όμως βροχές σύντομες και τοπικές στην Χαλκιδική, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού και στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, πιθανόν και στην βόρειο Εύβοια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με 12-13 βαθμούς Κελσίου, 16-17 στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και 15-18 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ανατολικές διευθύνσεις θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ και στα πιο νότια τμήματα μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα για άλλη μια ημέρα δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις προς το μεσημεράκι, με αρκετή λιακάδα στη συνέχεια, με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία από 9 -14 βαθμούς Κελσίου , με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αυξημένες νεφώσεις. Ένα ψιλόβροχο φαίνεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και μέτριας έντασης βροχή στο Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση