Εμβόλιο - Έφθασαν στην Ελλάδα τα ψυγεία: 80.000 δόσεις σε θερμοκρασία -70° Κελσίου [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 19:25 Εμβόλιο - Έφθασαν στην Ελλάδα τα ψυγεία: 80.000 δόσεις σε θερμοκρασία -70° Κελσίου [εικόνες]

Στην Ελλάδα τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech - Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία.

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech το οποίο αναμένεται να έλθει 26 Δεκεμβρίου στη χώρα.

Εμβόλιο - Έφθασαν στην Ελλάδα τα ψυγεία: 80.000 δόσεις σε θερμοκρασία -70° Κελσίου [εικόνες]

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

ψυγεία εμβόλιο

Τα ψυγεία τα οποία φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου σε θερμοκρασία -70° Κελσίου.

ψυγεία εμβόλιο

Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια θα βρίσκονται σε ειδική συσκευασία (cool box) που περιέχει ξηρό πάγο (στερεό διοξείδιο του άνθρακα). Στα cool boxes βρίσκονται προσαρμοσμένοι ειδικοί ηλεκτρονικοί μηχανισμοί παρακολούθησης της ψύξης, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από την Pfizer για να μεταφέρουν και να συντηρούν με ασφάλεια, από 1.000 έως 5.000 δόσεις του εμβολίου. Τα cool boxes έχουν αυτονομία 15 ημερών.

Μυστικές οι τοποθεσίες φύλαξης των εμβολίων

Τα ακριβή σημεία φύλαξης των εμβολίων δεν θα ανακοινωθούν, ωστόσο, για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 14 ψυγεία βρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους τεσσάρων φαρμακευτικών συνεταιρισμών και μίας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες θα μοιραστούν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Στο σχέδιο, με την κωδική ονομασία "Ιπποκράτης” θα συμμετάσχουν 3.000 αστυνομικοί, αλλά και ελικόπτερα και drones.

Στην φάση αυτή θα εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις και η ΕΛΑΣ, που βρίσκονται ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να διασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά και φύλαξη σε 24ωρη βάση του ευαίσθητου φορτίου στις μυστικές αποθήκες.

Για την μεταφορά των εμβολίων στα νησιά και τις απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας συζητείται η εμπλοκή εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρείας.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση