Τραγωδία στο Όλυμπο: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν - Τους πλάκωσε χιονοστιβάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:51 Τραγωδία στο Όλυμπο: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν - Τους πλάκωσε χιονοστιβάδα

Νεκροί οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν στον Όλυμπο

Τραγικός επίλογος για τους δύο ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα και αγνοούνταν στον Όλυμπο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί.

 

Οι δύο άτυχοι άντρες, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη θέση Ξερολάκι του Ολύμπου. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο σημείο, περιμένοντας τους διασώστες.

 

Ενημέρωσε την ΕΜΑΚ ο διασωθέντας

Για τον εντοπισμό των δύο ορειβατών είχε απογειωθεί ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, με τέσσερις εναέριους διασώστες. Επίσης, στο δύσβατο σημείο έχουν μεταβεί πυροσβέστες από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης και Ελασσόνας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για το συμβάν μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, το οποία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Μέλη της ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζοντας πριν γίνουν γνωστά τα τραγικά νέα να μεταβούν στο σημείο.

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση