Εύοσμος: Πορεία... δύο σε ένα - Διαμαρτυρίες κατά του lockdown και της δομής προσφύγων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 13:09 Εύοσμος: Πορεία... δύο σε ένα - Διαμαρτυρίες κατά του lockdown και της δομής προσφύγων

Οι κάτοικοι του Ευόσμου προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχτούν κανένα ενδεχόμενο εγκατάστασης δομής προσφύγων στα όρια του δήμου

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου ξεκίνησαν πριν από λίγο οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το lockdown, στο δημαρχείο του Ευόσμου.

Φωνάζοντας συνθήματα ακόμη και κατά των πολιτικών που οδήγησαν στο αυστηρό lockdown, κινούνται επί της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τα δυτικά, σύμφωνα με το grtimes.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους τόσο για τον τρόπο όσο και για τους λόγους που οδήγησαν στο lockdown, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Την ίδια ώρα προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχτούν κανένα ενδεχόμενο εγκατάστασης δομής προσφύγων στα όρια του δήμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το lockdown επιβλήθηκε για να γίνει μία τέτοια δομή χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Μάλιστα αυτή την ώρα συζητούν το ενδεχόμενο κατάθεσης ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο θα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία σήμερα είναι σαφώς λιγότερες από χθες.

Εύοσμος
Τριήμερο rapid test

Τριήμερο rapid test θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε κεντρικά σημεία των δύο Κοινοτήτων του.

Συγκεκριμένα, Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Εύοσμο. Την επόμενη μέρα (Τρίτη 23/2) τα τεστ θα πραγματοποιούνται στο "θεατράκι", στον πεζόδρομο του Κορδελιού, ενώ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία του Ευόσμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033. Το αποτέλεσμα του rapid test θα σταλεί με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση