Πότε ακριβώς θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 16:27 Πότε ακριβώς θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

Η ημερομηνία που φαντάζει ως πιθανότερη για να κουβεντιάσουν οι δύο άνδρες το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σε ενάμιση μήνα από τώρα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr να πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη είχε προαναγγείλει τη συνάντηση δηλώνοντας πως «έχει νόημα να γίνει αυτή η συνάντηση και θα γίνει», ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε», αλλά «Δεν θα αργήσει ιδιαίτερα».

Μιλώντας με συνεργάτες του του πρωθυπουργού, πληροφορούμαστε ότι μια πολύ πιθανή ημερομηνία γι’ αυτή τη συνάντηση, είναι η Δευτέρα 14 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) στις Βρυξέλλες, όπου θα είναι παρόντες τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Ερντογάν, οπότε στο περιθώριο της διάσκεψης θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση του ραντεβού.

Εάν συμβεί αυτό, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου θα αξιοποιεί τέτοιες περιστάσεις. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, τον Σεπτέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο. Για την ιστορία, στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο θα συμμετέχει για πρώτη φορά και ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, οπότε δεν αποκλείεται ένα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της χώρας μας.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση