Επτά Έλληνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης κατά μεταναστών - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 17:14 Επτά Έλληνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης κατά μεταναστών - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία σε βάρος επτά Ελλήνων σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου για την σοκαριστική ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών, που έγινε στο Λασίθι την περασμένη Τετάρτη.

Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως "εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, στο Λασίθι Κρήτης". Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν επτά Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης, αναφέρεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά 13 μετανάστες, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση