Μάνδρα: "Κυνηγούσαμε αγριογούρουνο και από λάθος χειρισμό τον πυροβόλησα" - Τι είπε ο 14χρονος για τον αδερφό του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 20:09 Μάνδρα: "Κυνηγούσαμε αγριογούρουνο και από λάθος χειρισμό τον πυροβόλησα" - Τι είπε ο 14χρονος για τον αδερφό του

Σε δυστύχημα απέδωσε ο 14χρονος τον θάνατο του αδερφού του στη Μάνδρα. Ο πατέρας δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν συμπίπτουν τα λεγόμενα του 14χρονου με τα στοιχεία.

Δραματική τροπή δυστυχώς πήρε η υπόθεση θανάτου του 17χρονου αγοριού στη Μάνδρα το βράδυ της Πέμπτης, σε ερημική περιοχή στη θέση Λούτσα της Μάνδρας.

Ο 14χρονος αδελφός του μετά από επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και με την βοήθεια παιδοψυχολόγου, τελικά παραδέχτηκε ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του αδελφού τον οποίο απέδωσε σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι όταν πήγαν το απόγευμα να μαζέψουν τα πρόβατά τους που νωρίτερα το πρωί είχαν βγάλει για βοσκή στην περιοχή, εντόπισαν ένα αγριογούρουνο και το κυνήγησαν με το κυνηγετικό όπλο που παρανόμως κατείχαν και που είχε αρνηθεί εκείνος και ο πατέρας του χθες στην Αστυνομία πως όντως είχαν στην κατοχή τους.

Εκεί ύστερα από κακό χειρισμό του όπλου λόγω και της ηλικίας του 14χρονου, όπως είπε πυροβόλησε κατά λάθος τον αδελφό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του αντί για το αγριογούρουνο και μάλιστα από πολύ κοντινή απόσταση, σωριάζοντας τον νεκρό.

Ο 14χρονος τα έχασε και αφού άρχισε να περιφέρεται και γύρισε αργά στην αγροικία της πολύτεκνης οικογένειας, πριν φτάσει στο σπίτι, πέταξε το όπλο στο χώμα μερικά μέτρα πριν το σπίτι. Στο μεταξύ ένας περαστικός από το σημείο εντόπισε το πτώμα του αδελφού του και κάλεσε την Αστυνομία.

Από την Αστυνομία θα αναμένουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα γίνει αύριο Σάββατο για να διαπιστώσουν αν τα ευρήματα συμπίπτουν με τα λεγόμενά του, καθώς βρέθηκαν δύο κάλυκες ένας κοντά στο πτώμα και ένας στα 50 μέτρα και μένει να διαπιστωθεί αν πυροβολήθηκε το θύμα μία φορά.

Βεβαίως, παραδέχτηκε ο 14χρονος ότι στο σημείο πήγαιναν συχνά με τον αδελφό του και πυροβολούσαν με το κυνηγετικό όπλο, είτε στον αέρα, είτε για εξάσκηση ή για κυνήγι.

Παρά τους ισχυρισμούς πατέρα και γιου, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν την θήκη του όπλου στην αγροικία της πολύτεκνης οικογένειας και έτσι το πρωί ασκήθηκε στοχευμένη πίεση στον 14χρονο, ο οποίος αρχικά είχε ισχυριστεί πως πήραν διαφορετικούς δρόμους τα δύο αδέρφια και χάθηκαν και πως όταν γύρισε στο σπίτι αντιλήφθηκε πως έλειπε ο 17χρονος αδελφός του.

Παράλληλα, δεύτερος μάρτυρας που είδε την ώρα που γύρισε στο σπίτι ο πατέρας της οικογένειας και το ανέφερε σχετικά στην Αστυνομία, συμπίπτει απόλυτα με όσα κατέθεσε σχετικά ο ίδιος ο πατέρας και έτσι δεν φαίνεται να είχε εμπλοκή με το περιστατικό, όπως μέχρι που παραδέχτηκε την εμπλοκή του ο 14χρονος, δεν πίστευε ότι ευθυνόταν εκείνος.

Σε βάρος του 14χρονου που συνελήφθη θα σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και σε βάρος του πατέρα της οικογένειας με τα οκτώ πλέον παιδιά, θα σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και για παράνομη οπλοκατοχή.

πηγή: news247.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση