Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 12:05 Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις

«Πάνω από 7% η αύξηση στις συντάξεις από το 2023» - Χατζηδάκης: Κάτω από 2 μήνες ο χρόνος έκδοσης συντάξεων - Πιερρακάκης: Παράδειγμα δημόσιου μάνατζμεντ ό,τι έγινε.

Το μήνυμα ότι η αύξηση των συντάξεων θα ξεπεράσει το 7% έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση του υπουργείου Εργασιάς για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι το 2022 θα εκδοθούν περισσότερες από 280.000 αποφάσεις για συντάξεις τονίζοντας ειδικά ότι πλέον ο χρόνος έκδοσης έχει μειωθεί κάτω από τους δύο μήνες. «Το 2021 ήταν έτος ρεκόρ για τον ΕΦΚΑ καθώς εκδόθηκαν 225.000 συντάξεις όταν είχαν εκδοθεί 123.000 το 2019, μια αύξηση 83%. Το 2022 θα ξεπεράσουμε τις 280.000 συντάξεις. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις, το 1/6 των συνταξιούχων έγιναν συνταξιούχοι τα τελευταία 2 χρόνια» παρουσίασε τα στοιχεία ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι έχει εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων συντάξεων το 2022 και αυτό σημαίνει ότι έχει μπει ο ΕΦΚΑ σε μια κανονικότητα. «Οι συντάξεις εκδίδονται κατά μέσο όρο σε 2 μήνες από 18 που χρειάζονταν το 2019. Και όλα αυτά έγιναν με 900 λιγότερους υπαλλήλους».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι όλα έγιναν μετά την εντολή «whatever it takes» για να επιλυθεί το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

Δείτε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και αφηγήθηκε: όταν κάλεσα τον Κωστη Χατζηδάκη το 2021 υπήρξε μια παύση "Κωστή είσαι εκεί; όλα εντάξει; Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολη είναι αυτή η αποστολή" και αυτό που σκέφτηκα για να ελαφρύνω το κλίμα ήταν να του πω ότι δεν κινδυνεύεις να σου πέσουν τα μαλλιά. Και σήμερα λέω ότι η επιλογή μου έχει δικαιωθεί.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για την εθνική αυτή προσπάθεια και ζήτησε να κρατηθούν τρία συμπεράσματα ως υποδείγματα καλών πρακτικών τονίζοντας ότι το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο.

Ιδεολογικό πρόσημο μπορεί να υπάρχει αν υποστηρίζουμε ή δεν υποστηρίζουμε την έννοια του κεφαλαιοποιητικού συστήματος για τις επικούρικες συντάξεις είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μια πρόχειρη συγκρότηση του ΕΦΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση