Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε την τραπεζική θυρίδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 18:33 Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε την τραπεζική θυρίδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ

«Δικαιούχοι της θυρίδας ήταν η ίδια πρεσβυτέρα και ο π. Αντώνιος»

Σε συνέχεια της πρωινής αποκάλυψης για άδειασμα τραπεζικής θυρίδας της οργάνωσης από στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μετέδωσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν η ίδια η πρεσβυτέρα Σταματία, σύζυγος του πατρός Αντωνίου.  

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο δικαιούχοι της θυρίδας ήταν η ίδια πρεσβυτέρα και ο π. Αντώνιος, αλλά η θυρίδα ήταν στο όνομα της δομής. 

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 22/11, όταν πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και υπό άκρα μυστικότητα, άδειασε τη θυρίδα.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν, σύμφωνα με «Τα Νέα», υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της οργάνωσης. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως στην ίδια τράπεζα η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη τραπεζική θυρίδα είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου». Πιθανολογείται πως άνθρωποι της «Κιβωτού» έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα, με φόντο τη δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το στέλεχος της οργάνωσης προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του ιδίου στελέχους της ΜΚΟ.

Το κορυφαίο στέλεχος φέρεται να είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας, αλλά το σχέδιο μεταφοράς δεν υλοποιήθηκε.

πηγή: lifo.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση