Qatar Gate: Ο Τζιόρτζι, οι 10 ώρες απολογίας και τα ονόματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 11:27 Qatar Gate: Ο Τζιόρτζι, οι 10 ώρες απολογίας και τα ονόματα

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μπορεί να κατέρρευσε περιγράφοντας στους ανακριτές επί 10 ώρες τι ακριβώς συνέβαινε στην υπόθεση Qatar Gate, αλλά προσπάθησε να απεμπλέξει εντελώς την σύντροφό του και έκπτωτη αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Όπως αναφέρει η Corriere de la Serra, ο Ιταλός μιλάει για δέκα ώρες αναγκάζοντας τον ανακριτή να αναβάλει τις ανακρίσεις των άλλων κατηγορουμένων για άλλη ημέρα. Αναφέρει ονόματα και επώνυμα, δίνει εξηγήσεις, λέει σε ποιον πήγαν τα χρήματα της ΜΚΟ Fight impunity, που ιδρύθηκε το 2019 από τον Panzeri…

Ο Giorgi αναλαμβάνει την πλήρη κυριότητα των μετρητών. Όλα τα μετρητά στο σπίτι της Καϊλή αλλά και τα 600.000 ευρώ στη βαλίτσα του πατέρα της, είναι δικά του υποστηρίζει. Το ζευγάρι έχει κοινή στρατηγική: να διαχωρίσει τη μοίρα του ενός από του άλλου. Ίσως σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο ένας για χάρη του παιδιού τους.

Και τα χαρτονομίσματα στη βαλίτσα του πατέρα; «Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες, όταν η Καϊλή είδε τα χρήματα, δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους και ζήτησε αμέσως να φύγουν από το σπίτι. Ο πατέρας της ανέλαβε να είναι ο κούριερ γιατί δεν υπήρχε άλλος», είναι η εξήγηση. Άλλες δύο έρευνες «πέφτουν στο κεφάλι» της Καϊλή.

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε η σύντροφός μου να είναι ελεύθερη και να φροντίζει την 22 μηνών κόρη μας».

«Έφυγε το βάρος από τη συνείδησή μου»

Ο Τζιόρτζι είπε ότι λυπήθηκε όταν μίλησε στους ανακριτές, παρουσία του δικηγόρου του Πιερ Μονβίλ. Και παραδέχτηκε επίσης ότι ένιωθε ανακούφιση που είχε φύγει αυτό το βάρος από τη συνείδησή του. Επεσήμανε ότι είναι απλός άνθρωπος, ότι βρέθηκε μπλεγμένος σε κάτι μεγαλύτερο από αυτόν και ότι είχε τυφλωθεί και κατακλυστεί από αυτό το ηθικό χρέος απέναντι στον Παντσέρι.

Ο Francesco Giorgi παραδέχεται ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που συνεργαζόταν τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ με σκοπό την ανάμιξη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Εγκέφαλος ο Παντσέρι, ενώ κατονομάζει και τον Marc Tarabella. Όπως τόνισε, υποπτεύεται πως δύο άτομα έλαβαν χρήματα μέσω του κ. Panzeri. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές (ομάδα S&D) Andrea Cozolino από την Ιταλία και Marc Tarabella από το Βέλγιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση