Στη Βραζιλία για την Πρωτοχρονιά ο Αλέξης Τσίπρας: Θα πάει στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου Λούλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 10:02 Στη Βραζιλία για την Πρωτοχρονιά ο Αλέξης Τσίπρας: Θα πάει στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου Λούλα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη στη Βραζιλία όπου θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λούλα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναχωρεί σήμερα Πέμπτη για τη Βραζιλία, μετά την πρόσκληση του νέου προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα, να παραστεί στην τελετή
ορκωμοσίας του.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου στη Μπραζίλια.

Υπενθυμίζεται πως ο Λούλα είχε κατορθώσει να εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος της Βραζιλίας μετά την σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου όταν και συγκέντρωσε το 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16% του απερχόμενου προέδρου Μπολσονάρου.

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έλαβε το 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16% του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου.

Ανάμεσα στους πολιτικούς που συγχάρηκαν τον κεντροαριστερό κ. Λούλα για την εκλογή του ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι η νίκη του Λούλα "ενάντια στην ακροδεξιά, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση