Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ για τις αφίξεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 11:00 Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ για τις αφίξεις

Ανησυχία για τις εξελίξεις στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισ. κατοίκων.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά τη νέα έκρηξη του κορωνοϊού στην Κίνα και τις συστάσεις της Ε.Ε. για τις αφίξεις από την Κίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στόχο έχει να αξιολογήσει με την ομάδα του εκ νέου την κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα, όπως προέκυψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της Ε.Ε., όπου τα κράτη – μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προσέγγιση πρόληψης για το ζήτημα, δεδομένου ότι έχουν χαλαρώσει οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να απαιτείται, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα, αρνητικό τεστ COVID-19 που λαμβάνεται όχι περισσότερες από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα. Παράλληλα ο ΠΟΥ «κρούει το καμπανάκι του κινδύνου» σημειώνοντας ότι τα επιστημονικά στοιχεία που μοιράζεται η Κίνα δεν είναι αξιόπιστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση